tirsdag 30. januar 2024

Noen dager bare er sånn

 lunsj

Ja noen dager går ingenting etter planen i det hele tatt. Det var veldig rolig på jobb, mange var hjemme så da blir man ikke forstyrret når man jobber. Da får man gjort mye og når det ikke er mange som skal ha ordnet noe, ja da kunne man nyte lunsjen når den tiden kom. 

frøkatalog

Siden vi har annonsert i frøkatalogen får vi en tilsendt i posten. Disse selger til gartnerier og andre store aktører. Men det er mye fine blomster og andre grønnsaker og urter man kan få kjøpt der.

frøkatalog

Jeg skjønner jo egentlig hvorfor jeg ikke har så bugnende hage, for hver enkelt blomst skal jo ha sin egen sekk med jord. Egen jord til urner, grønnsaker, planter, Rododendron, Blåbær, Pelargoniajord, til og med petuniaene skal ha egen jord.

frøkatalog

Pakningsstørrelsen på frø er alt fra 1 kilo til 100 kilos sekker.

kveldstur

 Jeg plukket opp Sofie i barnehagen i dag og kjørte henne hjem. Kenneth skulle ha skiene sine, så i går kveld ble det leiting med lommelykt i uthuset for å se om jeg fant hans skier.  Ingrid har fått sansen for skiturer hun også, så nå er det ikke bare jeg som tar med Pink på skitur. Ski er en veldig anvendelig måte  å komme seg ut og ha litt aktivitet om vinteren.

kveldstur

Siden mine ikke gidder løpe, så ble det en tur på beina i kveld. Jeg skulle egentlig gå tur med ei som bor på andre siden av elva, men hun hadde blitt etterlyst til et møte hun ikke hadde fått innkalling til. Jeg sto ikke å ventet på henne, men gikk henne i møte. Hun er 99% forsinket når vi skal på tur. I kveld møtte jeg henne kjørende et kvarters tid etter at vi egentlig skulle møttes. Da for det første sa hun at hun måtte på møte, så jeg tror nok hun hadde glemt at hun egentlig skulle på tur med meg. Det er heller ikke første gangen. 


søndag 28. januar 2024

Skitur rundt Igletjern

 skitur igletjern veme kirke

Ingrid inviterte med på skitur på lørdag. Dua hadde investert i pulk, og denne måtte testes. Jeg har aldri hatt pulk til noen av unga mine, så det var en ny opplevelse. 

skitur igletjern

Vi møttes ved kirka, for der er det stor parkering. Lempet ut av bilene og gjorde oss klare til noen kilometer på ski.

skitur igletjern

-9 grader og solskinn, da kan det ikke bli annet enn en strålende tur.

igletjernrunden skitur

Ingrid og Sofie dukket opp og pulken skulle testkjøres.

igletjernrunden skitur

Jeg startet opp med Pink, mens Ingrid spente på seg pulken og vi satte kursen mot Igletjern.

igletjernrunden skitur

Pink løper det hun makter de første kilometerne, så da er det bare å henge på.

igletjernrunden skitur

Det kom ei klæsse med snø på torsdag, så den bare skauen etter mildværet har blitt hvit igjen. Skauen skal være hvit om vinteren. Vi skal ikke ha mildvær da, men passelig med kuldegrader.

igletjernrunden skitur

Som du ser er skiløypa lettere kupert over jordene der.

igletjernrunden skitur

Så forsvinner den inn gjennom småskauen og ned en bratt bakke med en sving i bunnen. Der var det mange rådyrspor. Siden Ingrid ikke har gått på ski på 15 år, så var det kanskje litt ambisiøst å legge i vei rundt Igletjern med pulk. Men hverken jeg eller Ingrid er vel så flinke til å begrense oss når vi går inn for noe.

igletjernrunden skitur

 Første stopp for å sjekke hvordan Sofie hadde det i den nye farkosten. 

igletjernrunden skitur

Solstråle til tross for at det nærmet seg tid for soving. 

igletjernrunden skitur

Jeg og Pink hakte ned den bratte bakken først, så stoppet vi for å sjekke hvordan Ingrid og Sofie klarte seg.

igletjernrunden skitur

Det ble ikke noe fall, det er praktisk med litt småhyling så andre i løypa flytter seg. Det er ikke så enkelt å stoppe på ski, i alle fall ikke med pulk som dytter på.

igletjernrunden skitur

Pink tar venting med knusende ro... nå ja det var kanskje en smule overdrevet. Det ble mye kjefting av henne i dag, hun syntes vi var fryktelig trege. 

igletjernrunden skitur

Litt snøspising for å slukke tørsten i påvente av fortsettelsen av turen.

skitur igletjernrunden

Sofie stortrivdes i pulken. En liten drikkepause på Ingrid, da ble det litt påfyll for Sofie også. Viktig å trives første turen for at de neste turene skal bli bra også.

skitur igletjernrunden

Hun sitter god og varm bak vindskjermen nede i posen sin med tjukk dress på.

skitur igletjernrunden

Veien innover til Bjørneplassen var ikke brøytet, så nå var det godt å gå på ski i løypa. Nå slapp vi i jigle på kanten av brøytekanten.

skitur igletjernrunden

Skikkelig nydelig både været og føret for en vellykket skitur før jeg skulle til Hønefoss med Kjersti på kvelden. 

skitur igletjernrunden

Jeg var glad jeg hadde med meg kamera på lørdag, for det ble mange bilder innen vi var ferdig med runden.

skitur igletjernrunden

Det ble litt mer skyer etterhvert, men det er jo bare å knipse ivei. Det er nydelig uansett hvor man vender seg.

skitur igletjernrunden

Halvveis på runden så sovnet Sofie. Rundt Igletjern og videre ned mot Flismoen var det mengder med elgtråkk. Elgen hadde til og med liggi midt i skiløypa.

skitur igletjernrunden

Sola gjemte seg bak skyer når vi kom ned på Flismoen. Den holdt seg bak et tynt slør av skyer resten av turen egentlig, men i løpet av turen ble det mildere og gradestokken nærmet seg 0.

skitur igletjernrunden

Et stykke forbi Flismoen så byttet jeg og Ingrid. Synes hun hadde vært riktig flink jeg. Gå så langt med pulk når hun ikke hadde gått på ski på 15 år. Imponert jeg. 

skitur igletjernrunden

Pink storkoser seg på ski og satte av gårde med Ingrid på slep. Det gikk så det suste. Jeg og Sofie dannet baktropp og holdt så si følge mesteparten av nedoverbakkene i det minste.

skitur igletjernrunden

Tipper Ingrid og Pink tar seg flere skiturer jeg. 

skitur igletjernrunden

Det gikk litt gvast, så Ingrid endte opp i snøhaugen et par ganger. Pink var like oppgitt hver gang. Det butter jo litt, for å si det sånn.

skitur igletjernrunden

Tilbake ved bilen ble det både gåing og krabbing før det var på tide å kjøre hjem. Takk for turen jenter, det blir nok ikke siste turen.



fredag 26. januar 2024

Ny stil på gang

 fullmåne vinter

Nå er øyeblikkelig januar over og skal man ha litt tid på seg for å bygge sommerkroppen, så må man starte snart. Torsdag er det ny måned, men jeg har tenkt å starte allerede på mandag. Jeg fikk mail i ettermiddag om at de nye skoene og støvlettene vil bli levert på mandag. Så da starter jeg et nytt og bedre liv på mandag, med ny stil, litt mer gjennomtenkt trening og fremdeles spise det jeg har lyst på. Man kan ikke gape over for mye om gangen, og det er mye god mat om man kutter ut godteri.

fullmåne vinter

I går var det fullmåne, i dag snør det. I morgen har jeg skiplaner på formiddagen, så jeg håper de kjører løype, ellers kan runden bli tung. På kvelden skal jeg møte Kjersti og spise middag før vi skal på show. 

fullmåne vinter

Så i morgen kjører jeg stil tror jeg, det blir dressjakke. Kjersti pynter seg hver gang vi er ute på noe, så jeg får ikke skille meg ut akkurat. I lunsjen i dag ble det snakk om å komme igang med trening. De fleste syntes det var tungt å komme seg ut døra og komme igang. Jeg trenger ikke ut døra for jeg har både romaskin, pressbenk og rockering hjemme. Så kanskje det blir litt trening i februar.

fullmåne vinter

Om fire måneder er det kjoletid på jobben, da hadde det vært gøy å kjøpt seg noen nye kjoler også. Jeg bør rydde litt i klesskapet framover for å få oversikt over hva jeg egentlig har og ikke har. Kanskje jeg skal starte med svømming en dag i uka. Synd det er såpass langt til Furumo, for Ringeriksbadet er helt ubrukelig. Skal jeg først svømme så skal jeg da ha boblebad etterpå. Kjapt sjekking av åpningstidene så blir det kanskje torsdager. Da er de oppe til halv ni om kvelden.

fullmåne vinter

Men stemninger og formidling av hverdagen kommer jeg til å fortsette med. Må jo lande litt i sofaen før en hopper i køya til kvelds. Da er det godt å holde på med dagens bilder, eller gårsdagens bilder for den saks skyld. Februar holder på å fylle seg opp med planer også. Så dette blir et spennende år om alt slår til.

fullmåne vinter

Det er sjelden det er så mye tåke i januar. Enten det eller så er det bare jeg som ikke husker særlig godt. Men tåka er det liksom høsten som styrer med, ikke midt på vinteren.

fullmåne vinter

Året mitt skal ikke tåkelegges i år, i år skal alle muligheter gripes og utnyttes. I fjor hadde jeg store planer som ikke gikk helt min vei. Nå er det nytt år og nye planer. Man kan ikke henge fast i gamle planer som ikke fungerte. Jeg bruker ikke energi på ting jeg ikke kommer noen vei med. God helg da dere, lag dere ei god helg!







torsdag 25. januar 2024

Tur under fullmånen

 trappekos

Tydeligvis så er jeg frisk igjen, for denne uka har det gått i ett igjen. Det er vel egentlig slik jeg er og slik jeg trives best med litt planer så jeg kan være impulsiv mellom slagene. I går var jeg og Sofie, ikke på vift, men vi koset oss her. Det var ei som virkelig tok av i badekaret, men den filmen skal jeg ikke legge ut. 

sokna blystadrunden

I dag var planen å lufte seg litt med Wenche Lill en runde rundt Blystad. Jeg dro opp på Sokna rett etter jobb, var bare innom hjemme for å plukke opp Hailey. Bella ble hjemme, for hun har løpetid. Da er det mest pes å gå tur med to hannhunder. Bella får være med neste gang isteden.

sokna blystadrunden golden retriever

Det er litt rart å gå tur etter jobb og gå i dagslys. Det er en herlig tid vi har foran oss nå. To måneder så er det påske og da er jo vinteren over, stort sett.

sokna blystadrunden

Da vi kom til Blystad så nærmet dagen seg over og sola forsvant bak åsen. Det ble ikke de helt store solnedgangsbildene, men poenget med turen var ikke bilder, men å få skravlet litt.

sokna blystadrunden

Det var godt at snøen hadde festet seg, så det var ikke helt polert. Jeg gikk for piggsko, men hadde ikke trengt det på turen. Garm har vent seg til å være på tur med oss, så nå er det full snusing som de var på tur på egenhånd det meste av turen.

sokna blystadrunden

Fullmånen kom over åskammen før det var begynt å mørkne vesentlig, så det var bare å nyte runden i -8 kalde grader. 

sokna blystadrunden

Tåka slapp liksom ikke helt taket. Når jeg dro på jobb var den ganske tett, det var den tidvis på vei hjem også. Til en forandring var det tåke på bygda og ikke i bygryta som det vanligvis er. 

sokna blystadrunden

Sånn ellers har jeg også vært ganske effektiv i dag. Siden jeg har bestilt meg så mange dressbukser og dressjakker, så må jeg jo ha noen stilige sko og støvletter som tilbehør. I dag ble det et par sko og ett par støvletter fra nettet. Så får jeg se om de passer. Håper det, for de var ganske stilige. Det blir mye lady in black utover våren.

sokna blystadrunden

Det var lyst nok helt til vi var ferdig med runden. Vi har plan om et par uker med både revy og forhåpentligvis buffemiddag i forkant. Den reservasjonen har jeg ikke fått bekreftet bordbestillingen ennå, men regner med at det skal gå greit. Ja om ikke alle andre har vært i forkant. Men folk pleier ikke være tidlig ute på en måte, men siden alle billettene er solgt til den kvelden. Så er det bare å krysse fingrene for ledig bord.

sokna blystadrunden

Det kunne kanskje vært litt mørkere for å få en flott solnedgangshimmel ved kirka. Men man kan ikke få i både pose og sekk. Jeg var en tur innom butikken før jeg dro hjem, da skal jeg bare innom å kjøpe litt Pepsi når jeg drar hjem fra jobb i morgen. Pepsi har dem ikke på Kiwi lenger, de har vel ikke hatt det siden en god stund før jul. Bare Pepsimax, skal jeg ha noe max brus så må jeg ha den med lime. Den har dem heller ikke der. Men CoopExtra på vei hjem har begge variantene. Siden Patran kommer hjem i helga, siden hun skal jobbe, så blir det brusstopp på vei hjem.

fullmånenatt

Vel hjemme var det bare å nyte fullmånen etter middagen. Det er nydelig med slike kvelder med fullmåneskinn og passelig kaldt. Slike kvelder er det bare å nyte. Etterpå ble det tv-titting og godterispising. Ja for jeg gikk på en liten godterismell på butikken. Det ble både druer og appelsiner også, så jeg har ikke så dårlig samvittighet for smågodt og Tortillas.