fredag 5. januar 2024

Min dag i dag

 EFIT

Årets første ett foto i timen, og det ble en kald fornøyelse. Hr Yr bommet ikke med gradene for å si det sånn. 

EFIT

Vekkeklokka ringer og det er bare å smyge seg bort til vinduet og lukke det. Komme seg ut i stua for å slippe ut hundene mens jeg er på badet for å kle på meg. Spise litt frokost og smøre niste, før jeg dro på jobb. Jeg var glad for at jeg har vebbasto i bilen, så den er forholdsvis varm å sette seg inn i.

efit

Vel framme på jobben var det bare å tømme oppvaskmaskinen, ta fram brød fra fryseren så de får til lunsjen. Starte opp datamaskinen for å ta fatt på månedsavslutningen. I dag skulle regnskapet stenges, og vi kan starte på årsoppgjøret på mandag morgen.

efit

Det gjør ikke så mye å måtte sitte inne å jobbe når det er så kaldt ute. 

efit

Endelig blei det lunsj og en kunne ta seg en velfortjent pause i skjerm jobbingen. Te med eple og kanel, skogsbæryoughurt og to brødskiver med haugpølse. Da er en klar for en liten innsats til før en kan ta helga.

efit

Det er ikke så mye å ta bilde av gjennom en arbeidsdag i januar. Da er det mye pc jobbing hele dagen og ikke en like variert dag som jeg har innimellom.

efit

Jeg kunne avslutte normal tid for en fredag og ta helga med god samvittighet. Jeg gleder meg til å komme hjem til vedovnen og kunne lage meg litt middag. Litt synd at hele helga blir ødelagt av kuldegrader, men noe skitur i -30 det frister ikke.

efit

Mens jeg bar inn ved fra skjulet var det bare å nyte blåtimen. Det har allerede blitt litt lysere siden solsnu, så snart er det ikke mørkt før jeg har gått tur med hundene etter jobb. Nå som det har vært så kaldt har det ikke blitt særlig til turgåing. De er med på turer ut med søpla, bæring av ved og annet forefallende ute. Så er de kjappe med å være med meg inn igjen. De er inne når jeg er på jobb, det har ingen hensikt i at de skal være ute i hundegården selv med varme i hundehuset.

efit

Det ble en enkel gryterett med bagetter ved siden av til middag. Jeg prøvde ei ny pakke, og den var veldig god synes jeg. Jeg kuttet opp to kyllingfileer og litt frisk spinat for å få litt smak. Et hvitløksfed setter også en liten tutch på smaken.

efit

Før jeg kunne sette meg ned for å spise middag, var jeg nede og la i ovnen igjen. Når man legger i ved, så blir man gjerne stående litt for å varme seg litt ekstra. På nettet kan man lese at det er mange som har strømbrudd nå, så jeg er glad jeg har alternativ varmekilde om strømmen skulle bli borte her også.

efit

En liten titt inn i fremtiden med tarotkort. Det er overraskende hvor mye som stemmer over tid, men som alt annet så er det jo ikke 100% sikkert.

efit

Når jeg har laget ferdig innlegget så blir det tv titting resten av kvelden, kanskje en tur i badekaret før jeg finner senga. Nyt helga og ta deg en tur inn på EFIT for å se hva andre har holdt på med i dag.

"Ett foto i timmen handlar om att, precis som det står att man ska ta ett foto varje timme en dag. Detta gör vi en eller två dagar i månaden på fastställda dagar. Är det inte så att det ändå passar så går det ju ändå att göra en egen dag och sen posta i senaste ”EFIT-dagen” här på sidan. Du fotar och lägger sedan ut dessa på din sida och skriver sedan in din adress på det inlägg som ska finnas här för just den dagen eller omkring. Då kan vi alla kika in på din sida och ta del av din dag."



9 kommentarer:

  1. Du har lange dager. Jeg er også glad for at vi har flere varmekilder. Går strømmen så virker alltid vedovnen så sant en har ved.

    SvarSlett
  2. Yes, the wood burner is a really good idea and the warmth is wonderful. I enjoyed your photos and it sure looks cold there.

    SvarSlett
  3. I like your kitty tarot cards. I use a regular deck of cards, I have a book to interpet the meanings.

    SvarSlett
  4. Ja, ser vi hade nästan likadan utomhustemperatur.. Alldeles för kallt!

    Har inget att elda i här hemma, inget som går att "titta på" som brinner i iallafall. Har en rejäl vedpanna och vattentank men använder inte sedan 11 år nånting. Kör med bergvärme sen hösten 2912 men kan sakna vedeldandet lite.

    Nu idag har temperaturen ute stigit, "bara" - 18° just nu :) Men sägs ska bli +4° tisdag-tor eller nått sånt och sen kallt igen.

    SvarSlett
  5. Artig konsept med ett foto i timen. :-D Og fint å kunne følge deg en dag for å lære deg å kjenne. :-)

    SvarSlett
  6. These are such lovely pics, looks like you really enjoyed Oslo. The food also looks like it was super tasty!

    xoxo, MIDORI

    https://www.midorilinea.com/blogs/midori-linea/my-new-creative-outlet-for-my-daughter-hannah

    SvarSlett
  7. Jag hoppas att den stränga kylan inte stannade kvar till nästa dag. Här hade vi lika kallt men idag är det inte ens -20. Lite mer lagom om man vill gå ut.

    SvarSlett
  8. The best thing about the cold, I'm sure, is that it cannot stay forever.

    SvarSlett
  9. Hej Lilian! Länge sedan du var med på EFIT. Alltid roligt att följa dina dagar! Kul att du också håller på med Tarot.
    // Anna

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...