onsdag 10. januar 2024

Så kom kulda

på jobb

Jeg liker vinteren, jeg liker masse snø, jeg liker uteaktiviteter som å ake kjelke og gå på ski. Men jeg kjenner at jeg er omtrent like begeistret for kuldegrader som for regnvær. Jeg trodde egentlig at jeg kun hatet regnvær, men kjenner at jeg er ikke særlig begeistret for de kalde gradene heller. Ikke når de kryper under -15. 

bil

På en måte er det greit å jobbe med regnskap så en har fulle dager i januar. Men helgene hadde det jo vært greit med levelig temperatur for uteaktiviteter. Da jeg dro hjem fra jobb første fredagen i januar og gradestokken i bilen viste det dobbelte av hva jeg kaller en grei vintertemperatur. Ja da veit man at det ikke blir hverken skitur eller annen tur denne helga. Ikke engang en tur for å være sosial.

blåtimen

Når man kommer hjem er det bare å bære ved fra skjulet og inn til ovnen. Bære så mye man gidder, så man kanskje slipper flere tuer ut før det har gått et døgn. Jeg pleier å sove med vinduet åpent, men med slike temperaturer så er det ikke noe særlig. Natt til lørdagen sov jeg med døra åpen inn til stua. Det er heller ikke noe særlig, da stiller de firbeinte opp og forventer å være med. Greit nok med hundene, de ligger i det minste rolig. Men kattene er forholdsvis aktive nattdyr kan man si. Og når de får tilgang til et rom de knapt nok har vert inne i tidligere. Ja da blir det full sjekk, til og med inne i skyvedørsgarderoben. Det skal ikke så store sprekken til før de presser seg inn.

gradestokk

Gradestokken viste det samme fredag kveld, som den gjorde når jeg sto opp igjen lørdag morgen. Nok en dag med eneste aktivitet ute er fram og tilbake mellom ovnen og vedskjulet. Hr Yr spådde 0 grader i slutten av uka etter, så da kommer det kanskje varmegrader og lager holke. Ja jeg veit, blir man noen gang helt fornøyd med været?


6 kommentarer:

  1. That's way too cold but the snowy scenes sure do look pretty!

    SvarSlett
  2. Det har vært skikkelig kaldt hos deg ja. Mildværet er avlyst ser det ut som, for yr melder 3 grader på lørdag og ikke så mye mer enn det her. Så er du heldig så slipper du unna det.

    SvarSlett
  3. Det är otroligt vackert när det är riktigt kallt och mycket snö. Det blir ett speciellt ljus. Men det räcker med ca -10. Då är det lagom att vara ute och röra på sig.

    SvarSlett
  4. That's more than cold, it's brutal cold. I don't blame you for staying in, I'd enjoy the scenery from indoors.

    SvarSlett
  5. Kulde er vakkert, men her blir det også mest å se på den ut gjennom vinduet! Jeg ser fram til lysere dager og etterhvert sesong for "uteligging" igjen. Vi får fyre i ovnen så lenge! Lag deg en god dag!

    SvarSlett
  6. Thanks for joining Angel Brian's Thankful Thursday Blog Hop!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...