torsdag 25. januar 2024

Tur under fullmånen

 trappekos

Tydeligvis så er jeg frisk igjen, for denne uka har det gått i ett igjen. Det er vel egentlig slik jeg er og slik jeg trives best med litt planer så jeg kan være impulsiv mellom slagene. I går var jeg og Sofie, ikke på vift, men vi koset oss her. Det var ei som virkelig tok av i badekaret, men den filmen skal jeg ikke legge ut. 

sokna blystadrunden

I dag var planen å lufte seg litt med Wenche Lill en runde rundt Blystad. Jeg dro opp på Sokna rett etter jobb, var bare innom hjemme for å plukke opp Hailey. Bella ble hjemme, for hun har løpetid. Da er det mest pes å gå tur med to hannhunder. Bella får være med neste gang isteden.

sokna blystadrunden golden retriever

Det er litt rart å gå tur etter jobb og gå i dagslys. Det er en herlig tid vi har foran oss nå. To måneder så er det påske og da er jo vinteren over, stort sett.

sokna blystadrunden

Da vi kom til Blystad så nærmet dagen seg over og sola forsvant bak åsen. Det ble ikke de helt store solnedgangsbildene, men poenget med turen var ikke bilder, men å få skravlet litt.

sokna blystadrunden

Det var godt at snøen hadde festet seg, så det var ikke helt polert. Jeg gikk for piggsko, men hadde ikke trengt det på turen. Garm har vent seg til å være på tur med oss, så nå er det full snusing som de var på tur på egenhånd det meste av turen.

sokna blystadrunden

Fullmånen kom over åskammen før det var begynt å mørkne vesentlig, så det var bare å nyte runden i -8 kalde grader. 

sokna blystadrunden

Tåka slapp liksom ikke helt taket. Når jeg dro på jobb var den ganske tett, det var den tidvis på vei hjem også. Til en forandring var det tåke på bygda og ikke i bygryta som det vanligvis er. 

sokna blystadrunden

Sånn ellers har jeg også vært ganske effektiv i dag. Siden jeg har bestilt meg så mange dressbukser og dressjakker, så må jeg jo ha noen stilige sko og støvletter som tilbehør. I dag ble det et par sko og ett par støvletter fra nettet. Så får jeg se om de passer. Håper det, for de var ganske stilige. Det blir mye lady in black utover våren.

sokna blystadrunden

Det var lyst nok helt til vi var ferdig med runden. Vi har plan om et par uker med både revy og forhåpentligvis buffemiddag i forkant. Den reservasjonen har jeg ikke fått bekreftet bordbestillingen ennå, men regner med at det skal gå greit. Ja om ikke alle andre har vært i forkant. Men folk pleier ikke være tidlig ute på en måte, men siden alle billettene er solgt til den kvelden. Så er det bare å krysse fingrene for ledig bord.

sokna blystadrunden

Det kunne kanskje vært litt mørkere for å få en flott solnedgangshimmel ved kirka. Men man kan ikke få i både pose og sekk. Jeg var en tur innom butikken før jeg dro hjem, da skal jeg bare innom å kjøpe litt Pepsi når jeg drar hjem fra jobb i morgen. Pepsi har dem ikke på Kiwi lenger, de har vel ikke hatt det siden en god stund før jul. Bare Pepsimax, skal jeg ha noe max brus så må jeg ha den med lime. Den har dem heller ikke der. Men CoopExtra på vei hjem har begge variantene. Siden Patran kommer hjem i helga, siden hun skal jobbe, så blir det brusstopp på vei hjem.

fullmånenatt

Vel hjemme var det bare å nyte fullmånen etter middagen. Det er nydelig med slike kvelder med fullmåneskinn og passelig kaldt. Slike kvelder er det bare å nyte. Etterpå ble det tv-titting og godterispising. Ja for jeg gikk på en liten godterismell på butikken. Det ble både druer og appelsiner også, så jeg har ikke så dårlig samvittighet for smågodt og Tortillas.






6 kommentarer:

  1. Vakre vinterbilder. Fullmånen er magisk og vakker.

    SvarSlett
  2. The snow sceneries chill me down

    SvarSlett
  3. It looks very pretty and peacefuol out there with the moon and the snow. I'm glad you are feeling better.

    SvarSlett
  4. You have such lovely walks, and so much to do.

    SvarSlett
    Svar
    1. And I thank you for linking up with Feline Friday!

      Slett
  5. Skönt att du mår bättre. Vilken härlig vinterpromenad i ett vackert sken på himlen. Kul att ha roliga upplevelser att se fram emot.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...