tirsdag 2. januar 2024

Romjula så langt

romjul vinterstemning

 Ja da, jeg holder fortsatt på med romjulsdagene. Patran dro en tur igjen på 3. dag, men kommer tilbake før nyttår. Ulempene har liksom stått i kø denne romjula. Etter skituren på Vikerfjell første dag jul da nøkkelen min ikke virket. 

romjul vinterstemning

Onsdag kveld når jeg skulle legge i ovnen så falt røykhvelven ned og det var ikke så mye vits å fyre mer med ved den kvelden. Når den er borte så varmer ovnen som en peis, ganske dårlig da all varmen bare forsvinner opp pipa med en gang. Så torsdag morgen kunne jeg ikke tenne opp i ovnen når jeg sto opp. Den måtte repareres og toppen på ovnen limes igjen. Limet trengte et par timer tørking og herding før det skulle fyres opp.

romjul vinterstemning

Da var det jo greit at gradestokken hadde krabbet en god del oppover skalaen fra -20 og rundt der. I løpet av natta hadde det kommet en snøtt 20 cm snø, så jeg fant ut at jeg skulle gå rundt hengebrua. Der var kanskje mesteparten av turen ferdig brøyta.

romjul vinterstemning

Det er skikkelig vinter her nå og jeg håper de kjører opp skiløypa rundt Igletjern snart. Jeg har ikke tenkt meg til Vikerfjell eller Norefjell for å få gått på ski i vinter. Jeg liker å gå på ski i mitt tempo og en runde som er passelig lang.

romjul vinterstemning

Elva har nesten snødd igjen og Hr Yr hadde bestemt at temperaturen skal holde seg forholdsvis levelig resten av året. Da var jo mulighetene for skitur tilstede.

romjul vinterstemning

Onsdag morgen hadde kattene eller hundehaler eller hva det nå var, høstet halve juletreet iløpet av natta. Treet var litt på halv tolv, og i løpet av ettermiddagen så veltet det. Jeg gjorde kort prosess og høstet resten av pynten. Besøket hadde dratt og jula er halvveis allerede. Fordelen er jo at det ikke har startet å røsse barnåler ennå.

romjul vinterstemning

Det var flere som holdt på med brøyting når jeg gikk forbi. Det er jo hyggelig når noen hopper ut av traktoren når jeg passerer og takker for at jeg brøyter hengebrua når det har snødd. Jeg skal bare ha æren for en gang sa jeg. Det var da det var så våt snø, når det har snødd etterpå er det ikke jeg som har måket brua. Men jeg fortalte at jeg hadde tenkt å måke den når jeg gikk over.

romjul vinterstemning

Jeg så raskt når jeg kom dit, at der hadde det ikke gått en levende sjel tidligere på dagen. Da var det bare å gå over på andre siden og finne fram skyffelen som henger der.

romjul vinterstemning

Det er ikke gjort i en fei når det har kommet så mye snø, men jeg så på Facebook når jeg kom hjem at en hadde lagt ut at det var dugnad for å måke brua den ettermiddagen. Det var lagt ut omtrent samtidig med at jeg måket brua. Så da var det bare å informere dem om at brua var måket allerede.

romjul vinterstemning

Bella er omtrent like tålmodig som meg, så det var litt låting før jeg var ferdig med hele brua.

romjul vinterstemning

Godt jobba Lillian, klapp på skuldra til deg!

romjul vinterstemning

Skyffelen på plass på brukaret og jeg kunne gå hjem med god samvittighet.

romjul vinterstemning

Halve romjula gått og jeg krysset fingrene for at Murphy holdt seg unna resten av året.


8 kommentarer:

  1. Du har lika vintervackert som det är här. Underbara vinter :D Men vilken otur med kaminen. Hoppas det gick bra att få ordning på den så att du kan elda igen. Bra jobbat med skottningen av bron. Bra motion men kanske inte så kul. Du är helt klart värd flera klappar på axeln :D

    SvarSlett
  2. Murphy er ikke festelig å få besøk av. Får håpe at det nye året kommer i gang uten mer problemer for deg. Flotte snøbilder.

    SvarSlett
  3. WOW, the snow scenes sure are pretty and that's a lot of snow! I'm glad you got your oven fixed.

    SvarSlett
  4. That was a great job!

    You live in a beautiful place. I pray you and your family have a blessed and beautiful 2024.

    SvarSlett
  5. That's enough of Murphy indeed. Great job. You rock.

    Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

    Have a fabulous Wordless Wednesday. Happy New Year, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  6. Beautiful winterscapes, thanks for sharing.

    SvarSlett
  7. I am glad you were able to fix your oven. It is too cold to be without it! The snow scenes are beautiful. It looked like very hard work shovelling the bridge.

    SvarSlett
  8. I think you deserve several pats on your back. Snow in November and December used to be common where I live but the climate seems to have changed. Your pictures are beautiful.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...