fredag 8. februar 2019

Sånn helgfølelse


Ut av mitt vindu, på jobben. Jeg tilbringer stort sett mesteparten av den lyse tiden på jobb, så da må det vel bli ut av vinduet på jobben. Det har begynt å bli litt lyst noen timer etter at en har kommet hjem, så nå begynner det å kunne skje noe etter at en har kommet hjem. Fin tid vi kommer til framover nå. Helt til vi skal stille klokka igjen. 


På jobben hender det vi får blader innen forskjellige temaer som vi har annonsert i. Jeg har tenkt å gå litt seriøst inn for hageplanen min i år, så da er jo et slikt magasin litt magnet å kikke i. For å være helt ærlig så var de litt skuffende. Jeg fikk ingen ideer av bladene i alle fall. Men det kan jo hende det er fordi jeg har tenkt på det meste allerede om hvordan jeg kunne tenke meg det rundt veggene her. Jeg har alltid sagt at jeg ønsker meg en stor sånn gammeldags hage, med trær og store blomsterbed som ikke trengs å lukes.


På jobben har vi endel prøver av det vi blander inn i maten vi produserer, så trenger vi noen eksempler for å vise kunder noen prøver av råstoffene. Når det har vært møte og glassene fremdeles står på møterommet vegg i vegg med kontoret mitt. Da er det litt i overkant fristende for en som liker å ta bilder, litt dandering av disse prøvene. Glemte å notere hva som sto på baksiden på hva det var, men det kan sjekkes på mandag.


Forøvrig så er jo en del av jobben min å sende inn vareprøver til analyse på laboratorium. Vi tar ut prøver av råstoffer vi kjøper og de vi leverer ut av ferdigproduserte varer. Vi må jo ha ting på stell, det kan går fryktelig galt om et for inneholder for mye eller for lite av ting.


Jeg skriver ut analyselabel som klistres på prøvene. Disse inneholder en strekkode som forteller hva som skal skje når prøven kommer fram. Derfor er det veldig viktig at jeg vet hva som hver prøve skal analyseres for. Dette er faktisk endel av jobben min jeg liker veldig godt. Det er en kjærkommen avveksling fra regnskap.


De vi selger til tar også stikkprøver av det de kjøper, akkurat som oss. Noen ganger så oppdages det ting som skurrer. Da må jeg ned i kjelleren for å plukke fram referanseprøven vi har beholdt fra batchen. Så for hvert tonn vare tas det ut en liten pose som merkes for å kunne finne den igjen, En eske for hver dag omtrent blir det. Da er det veldig viktig at ting er ordentlig, ellers blir det som å leite etter den berømmelige nåla i høystakken.


For å skape litt trivsel på jobb så er det viktig med kake. Og det er jo ingenting som er bedre enn varm kake. Skal en ha varm kake så må man bake på jobb.


For å dokumentere små hverdagslige glimt så synes jeg det er litt praktisk med snapchat. Det bruker jeg også til EFIT som det er på søndag igjen. Jeg har ikke all verden av folk på vennelista mi der, men noen av dem har posisjonen sin synlig for venner. Det har jeg også satt opp. Siden jeg kjenner alle jeg har der, så er det ikke så farlig om de ser hvor jeg er sist jeg var pålogget.


Se her jenter, ja jeg har kun synlige jenter på lista mi ser det ut til. Det er litt stilig når en har laget seg en liten "minimeg" den kan du lage akkurat som du vil med de ansiktstrekkene du foretrekker, eller du kan ta en selfie som programmet lager en liten "minimeg" utfra. Så kan du skifte klær og hodeplagg til den store gullmedalje. Litt må en da ha å more seg med innimellom. Hvor aktiv jeg er der varierer litt etter hummøret, men i følge noen så er jeg i overkant aktiv i forhold til gjennomsnittet i alle fall. 


Noen ganger bruker jeg den til små stikkord for å lage et litt annerledes blogg dag, for det er jo ikke hverdag jeg har tredve knallfine speilrefleksbilder å kunne publisere her. Noen ganger er det greit med et litt "svada" innlegg både for variasjonen sin del og for små huskelapper for hva en egentlig har gjort gjennom dagen sin. Er du bevisst på din dag? Hva bruker du tiden din til sånn egentlig? Noen ganger når en setter seg ned til kvelds eller eller før en legger seg til å sove, så kan en tenke "hva har jeg egentlig gjort i dag?" Men en slik dag er akkurat like mye livet, som en dag som har vært veldig aktiv og en har fått gjort mye både nyttig og interessant. "Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at de var selve livet" Akkurat det uttrykket er det mye i.


Det er litt begrensede turmuligheter med en snau meter med snø og en skal gå hjemme fra. Så for å få litt variasjon på turene hender det jeg går langs jernbanen. Da blir det en fram og tilbake tur når det er så mye snø at en ikke kan bushe mellom veiene og lage en runde av det.


Det er lenge siden jeg har hatt noen lang dørstokkmil nå. Det er bare å kle seg etter været og ikke etter hva man tror. Har man på seg for mye så blir en svett og må kle av seg, det er bedre enn for lite klær og man fryser hele runden. Etter at jeg satte meg mål, både månedsvis og på året, så har det blitt til at jeg har vært på forholdsvis bra turer. De varer stort sett en  time halv annen. Litt vedbæring of søppeltømming hender det blir med på målingene. Nei jeg går ikke for Garmin sin skyld, men for min egen del. Vinter og snø er herlig. For å være ærlig så er jeg ikke fult så begeistret over våren med kline, søle, pollen. Men i år gleder jeg meg til våren også, for da skal hageprosjektet mitt virkelig komme igang.


Ha en fortreffelig fredagskveld og nyt helga til det blir mandag igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...