lørdag 28. november 2020

Nedtelling til

 

En ny mandag, faktisk den nest siste mandagen i høst. Det er bare fem mandager til så er det et helt nytt år. Det skal bli godt, da har sola "snudd" og vi går mot lysere tider igjen. Det blir vår og varmere dager etter noen måneder. 


På mandag var det EFIT igjen og det var veldig lenge siden jeg hadde vært med på det. Så ble det nå sånn denne mandagen da. Det var faktisk min 26 EFIT, ikke i år, men totalt. Litt gøy å gå inn på de andre sine sider og se hverdagslivet til hvermansen i Sverige. Ja for det er veldig sjelden det er noen norske med. Det har hendt, men ikke hver gang.


Problemer med regnskapsprogrammet på tirsdag, når man ikke får lest inn fakturaer i systemet, ja da er det lite en får gjort. Men en har andre arbeidsoppgaver å ta fatt på. Problemer er da opphopningen av fakturaer som skal inn og aller helst så raskt som mulig. Jeg har tenkt edel over julekalenderen her på bloggen, jeg skal ha en annerledes tankefull en. En som kanskje kan gi litt, men det er tross alt 24 luker og da må det være 24 forskjellige ting å tenke over. Det er hardt det. 


Etter jobb var jeg innom noen butikker, pappa skulle ha hjelp til ei julegave til mamma, jeg kom på noe noen hadde nevnt de ønsket seg til jul, så da kunne jeg slå to fluer i en smekk. Når jeg nærmet meg kassa så var det sjokoladeadventskalendere der og bildet på den ene formelig ropte "Kjøp meg til Kjersti". Så da gjorde jeg det. Jeg måtte ha melk også, så da ble det med en rosebukett til Kjersti. Når jeg dro innom jobben hennes for å levere det, så spiste hun på pauserommet. Jeg la igjen kalenderen og blomstene på bakrommet og dro hjem. Jeg hadde ikke kommet helt hjem engang før hun ringte meg og takket. Jeg spilte dum og sa at jeg ikke skjønte hva hun mente, men jeg fikk høre at det ikke kunne være noen andre som kom innom jobben til henne med overraskelser. Dagens gode gjerning utført.

Alt gikk utrolig glatt på jobb og jeg fikk gjort masse på onsdag. Koset meg med både kakao, papperkaker og julemusikk på radioen. På vei hjem regnet det, så noen langtur med hundene ble det ikke. Kvelden ble tilbrakt i badekaret med ei bok og senere på sofaen med mandariner.

Ja også må jeg fortelle at jeg fikk ros for bloggen min av en helt ukjent i dag. Vi kommenterte et bilde på facebook som en felles bekjent hadde lagt ut. "Hei, ei avsporing, men er det du som er redaktøren i «Sognafaret»-bloggen? Den er ypperlig, ja bedre enn det!!! " Det gjør at en faktisk har lyst til å legge ned all den jobben det er å knote ned noen linjer hver kveld, at en har lyst til å ta mange bilder når man er på turer, at en har lyst til å søke opp litt faktastoff som man ikke vet selv rundt noen emner. Og rett og slett si hva en mener når noen har helt andre synspunkter enn meg. Jeg egner med veldig dårlig som diplomat har jeg innsett. 


Torsdag og nå nærmer virkelig advent og desember seg. Kuldegradene kom smygende sammen med månen som stadig blir fullere og fullere. På jobb fikk jeg pakke fordi jeg fortjente det. En flott julestjerne med lys i og en liten nissemann. Plukket opp Patran i dag etter jobb så vi fikk handlet litt middager for helga. Synd det ikke var noe sted å stoppe da jeg dro fra hobb i dag, for sola gjennom tåkehavet ga et utrolig flott lys. Innen det var et sted å stoppe var sola borte og tåka lå tjukk. 


Den stadig større månen ga flott lys når jeg var på turen med hundene på kvelden. Trengte ikke noe lys for å se hvor en skulle gå da. 



Fredag morgen var det iskaldt mildt sagt. Nesten ti kalde grader og det var ganske nustrint å sette seg inn i bilen for å kjøre til jobb. Men siden det er siste dagen i uka, så måtte jeg gjøre en liten innsats. Det viste seg å være veldig få på jobb i dag. Kun tre av oss i administrasjonen og fire i produksjonen. Resten er enten syke i en  eller annen variant, eller jobber hjemmefra. 


Jammen fikk jeg ikke en liten overraskelse på fredag også. Den ligger igjen på jobben, for den skal jeg kose meg med på mandag hadde jeg tenkt. Alltid greit å ha noe å glede seg til serru. Etter middagen ble det en lang måneskinnstur på hundene. Egentlig litt småkalt det også, så jeg regner med en kald natt og gjerne kaldt lenger også. Men jeg vil ha snø da. Ikke bare kulde.


Nå er det helg og bare å nyte, og kjenner jeg meg selv rett så finner jeg sikkert på ett eller annet i helga...

2 kommentarer:

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...