lørdag 12. desember 2020

Juletanker #12


Noe av det beste med adventstiden er julepyntingen. Jeg har ikke noe adventspynt, lite med lilla lys eller lilla duker her i huset. Men jeg har et lilla katterom, så det er litt advent hele året. Det får holde det med adventsstemning.


Jeg har arvet julepynt fra begge besteforeldrene mine, men det er ikke så mye jeg har igjen. Jeg hadde mange veldig gamle julekuler, sånne syltynne saker som røyk bare du så litt hardt på dem. Så vidt jeg husker så er det ikke igjen en eneste en av dem lenger. Akkurat det synes jeg er litt synd. Men ting jeg har har en lei tendens til å ikke holde så lenge. Pappa pleier å si at "Holder det hos'a Lillian, da er det solid".


Den fineste tingen jeg har kjøpt meg selv, som faktisk har holdt i mange år er denne "fjøslykta". Nja, det ene hengslet på døra har løsnet, men det er da bare en liten bagatell. Jeg har kjøpt noen smånisser i glass eller porselen sak, de har jeg også arvet noen av. Disse pleier jeg ikke å sette fram før jeg pynter juletreet. Det skjer noen dager før jul, spørs litt når julaften faller på. Men det pyntes ikke etter jobb, nei det trenger en dagen på. Man må jo til skogs og sage det ned først må du vite. Da er det kjekt å bo ved skauen, så kan en ta seg en runde for å sage det ned og dra det hjem. En har jo vært på noen sonderingsrunder tidligere i desember for å finne det optimale treet. Jeg har stort sett tre som går i taket og som er litt "omfangsrikt" Finnes vel ikke noe bedre enn lukten av skau inne.


Jeg har fått snapper fra småbarnsmødre som har latt Veggnissen flytte inn, eller "Elf on The Shelf" som har kommet rekende fra USA. Når jeg sendte snapp tilbake om at det ikke hjalp at barna var blitt store, Veggnissen flytter inn  hver desember avlikevel. Men jeg kan tørste med at her har aldri noen av veggnissene gjort noe ugang. De har holdt seg inne i veggen og om de er ute på natta, så gjør de ikke ugang i alle fall.


Akkurat det skjønner jeg ikke vitsen med. Nei jula tuller du ikke med, den skal være stille og rolig, kos og trivelig. Ikke tull og fjas, det er det så mye av ellers. Kan en ikke bare kose seg da, man trenger ikke styre så mye med alt. Litt fred og harmoni. 


   Dette er også en nisse jeg kjøpte en av de første julene jeg hadde flyttet hjemmefra. Jeg liker litt sånn som ikke alle har har en stor sjarm synes jeg. 


 Mange vil sikkert hevde jeg har det veldig umoderne og gammeldags hjemme hos meg, men har man ikke hytte så kan man jo late som man bor på hytta. Jeg vil ha et hjem som det ser ut som det bor noen, et hjem som er funksjonelt og som ikke trenger å vaskes daglig. Det er da så mye annet å finne på enn husarbeide. Jeg har nok et lettere overfylt hjem, men det er mange minner med små ting. Mye med affeksjonsverdi, man kan da ikke kvitte seg med alt heller? Jeg må nok flytte vogga for å få plass til juletre i år.


Så til det berømmelige kjøkkenet som er kaldt og hvitt. Det skal males, men jeg får vente til våren, når det ikke ble noe maling i sommer. Jeg har en grønn maling som jeg tror blir knallfin, så det er bare å komme igang.


Daisy er ikke like begeistret over alt som plutselig henges opp. Eller kanskje det er jeg som misforstår, så hun egentlig er overlykkelig?


Det var kort prosess å plukke ned ei rød sløyfe fra girlanderet.



DAGENS JULEGLEDE:

Hvilken julepynt setter du mest pris på av det du har?

1 kommentar:

  1. Jag älskar julen och det ska vara rejält pyntat hos mig :D Vad mysigt du har inne hos dig. Gamla omtyckta möbler och prylar som ger massor av minnen är väl det bästa man kan ha. I alla fall om de fyller en funktion. Det ska ju vara praktiskt också.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...