mandag 21. desember 2020

Juletanker #21

 

Det er flere av oss som har knotet oss ned med en adventskalender på bloggen vår gjennom adventstiden. Både Nøve og Kjerringtanker har jeg lest hver dag. Begge er hverdagsblogger som jeg følger ellers i året også. Men juleforberedelser er jo noe eget. Det er bare kos. Jeg skjønner ikke de som klager på jule mas og julestress. Nei jula er akkurat hva du lager det til. Andre som har julekalender er Fruens vilje, her er jeg innom i ny og ne. Man går liksom ikke glipp av noe der om man hopper over ei uke eller to. Det gjelder forsåvidt Solliv sin blogg også. Men her er det mang flotte turtips. De skal jeg også prøve ut noen av til sommeren.


Jeg gikk på en liten smell når jeg skulle ta bilde av julepynten på glassverket i mørket. Jeg hadde nemlig ikke sjekket åpningstider nå før jul. Jeg kikket vel ikke så mye på klokka heller så når det hadde vært mørkt en stund tok jeg med meg Bella, Mounty og Ronja på tur. Med en halvfull parkering så skjønte jeg at jeg burde sjekket stengetiden. Men jeg gadd rett og slett ikke å finne på noe annet i mørten til de hadde fått stengt heller.


Et ørlite notat til meg selv også, er at jeg skulle tatt med meg stativ til kamera og ikke tre overinteresserte hunder. At hundene hadde mye å snuse på burde jeg jo husket. Det er jo tross alt ikke så mange dagene siden jeg var der sist, for å si det sånn.


Jeg tviler på at det blir ennå en tur dit med julepynten oppe, da må det lave ned snø der, så en får litt julestemning. De fleste folka som var der hastet ut av butikkene og mot bilene. 


Ellers så var vel gårsdagen ganske rolig av seg. Jeg har funnet fram garmin klokka igjen og ladet den, for om jeg skal satse på et aktivt år til neste år, så må man jo få inn en vane igjen. I går var jeg nemlig på vabbetur oppover Holleia igjen. Ikke så veldig langt i kilometer, men desto lengre i kondisen. Det startet med at jeg skulle gå veien utover mot Veme hadde jeg tenkt. Men det var jo frydemeg så glatt, for regnet hadde laget et glassert hinne over det som var strødd der. 


Da var det bare å tenke litt alternativt, for å snu og gå hjem var liksom ikke noe alternativ for fire hunder i turmodus. Jeg fant ut at jeg skulle skli meg bort til der veien går oppover Holleia. Alle veiene har jo fått navneskilt nå, det har jo blitt så fansy på bygda. Ikke alle navnene er like treffende synes jeg, men dem om det som har laget de. Oppover veien til Gunhildåsen så var det ikke brøytet, ergo ikke glatt, men det var kjørt noen traktorer og da var det nesten verre enn om det ikke er kjørt noe i det heletatt. Det blir jo så løst og småsleipt, så det var forholdsvis tungt å gå oppover.


Det ble ingen bilder fra turen, for jeg hadde jo opprinnelig tenkt å gå langs veien. Jeg sleit meg opp til den første snuplassen og slapp hundene løse når vi gikk skauleis hjem igjen. Fulgte den gamle tømmerveien ned til grustaket og videre mot grinda så vi kom igjen på jordet her. En runde på litt over fire kilometer, men jammen tok det en time å gå der i dag. Jeg var ganske gjennomvåt av svette, så det ble tidlig en tur i badekaret i går. Jeg fikk lest ut boka mi, som jeg har holdt på med en evighet. Den var litt tung å komme gjennom for å si det sånn. Bokomtalen kommer første juledag, kan jo ikke ødelegge julekalenderen med juletanker om en elendig bok.


Jeg  har fått med meg Marius på skitur i romjula, kan jo ikke bare sitte inne å nyte masse mat da. Planen er da solskinn og skitur på fjellet. Så får vi se om det lar seg gjennomføre. Han og Merethe kommer på onsdag og skal være til søndag. Patran kommer i dag og skal være til fredag i det minste. Så får vi sjekke Hr Yr om han har litt sol å komme med før søndag. 


Ellers har jeg ingen planer for romjula, men er det fint vær så blir det noen turer og ikke bare de sedvanlige rundene for å få luftet noen hunder. Akkurat nå så ser det ut til å bli knallsol både onsdag og torsdag. Men kanskje litt drastisk å dra på skitur på torsdag kanskje? Men siden det er mamma og pappa som skal lage julemiddagen så har jeg egentlig tid. 


Julekula er på plass midt på plenen, eller kanskje det er ei ønskekule? Fin er det uansett hvilke funksjon den har. De har lagt mye til for å skape den riktige stemningen, det var høyttalere på noen av husene som spilte julemusikk ute, så det var ikke det det skulle stå på om folk handlet eller ei.


Sikkert skikkelig dårlig gjort av meg å ikke titte inn i en eneste butikk når jeg har vært der to ganger iløpet av kort tid, men det er nå en gang slik da at jeg ikke har noe behov for å kjøpe glass til noen i julegave. Jeg har jo vært ferdig med dem lenge allerede. Nå er til og med de siste kommet i hus og jammen har jeg ikke rukket å levere dem fra meg igjen også. Litt effektiv er det lov å være.


Men en bolle på bakeriet og en kakao kunne jeg vel alltids tatt meg... kanskje neste gang?


Når vi dro hjem var det både gravemaskin og lastebil som jobbet på strandpromenaden de skal lage. Det kan bli veldig koselig tror jeg når den blir ferdig.


6 kommentarer:

  1. Det er koselig å gå sånn å se på julepynt som lyser opp i mørket.

    SvarSlett
    Svar
    1. Best å nyte jula så lenge den varer, snart er det lysere kvelder igjen og man kan kose seg på tur uten ski.

      Slett
  2. Åhhh, tenk om det hadde vært snø der! Da skulle jammen jeg tatt turen også.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det blir litt mer stemning med snø, men i romjula må det da bli litt snø så en får seg noen skituer.

      Slett
  3. Jag hade ofta två hundar med mig när jag försökte fotografera och det var inte alltid så lätt. Men du lyckades ändå fota massor med julstämning och hålla dig på fötterna i halkan :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er vel flere bilder som ikke blir bra enn de som jeg viser fram ved slike anledninger er jeg redd.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...