søndag 10. september 2023

Evig ung

evig ung

Jeg hadde kjøpt to billetter noen uker før jeg fikk SMS fra Kjersti om jeg skulle noe 8. september. Jeg hadde få planer så langt fram, men måtte sjekke kalenderen. Og jammen var jeg ikke opptatt. Jeg sa hva jeg hadde billetter til og lurte på om hun ville være med. Jeg hadde nemlig tenkt å be henne med som bursdagsgave. Da bare lo hun og sa at det hadde hun tenkt også. Så vi fant ut at hun skulle kjøpe middagen i og med at jeg hadde billetter allerede, så feirer vi bursdagene våre med en Oslo tur. Det var vel kanskje skjebnen da, i og med at vi hadde plukket samme datoen begge to...

evig ung



En musikalsk komedie full av Rock'n'roll, varme og dødelig frekk humor. Flere tiår etter sin storhetstid som skuespillere har Hege Schøyen, Bjarte Hjelmeland, Henrik Mestad, Mari Maurstad, Ingar Helge Gimle og Gisle Børge Styve flyttet inn på sykehjem. Bygget som tidligere huset ærverdige Chat Noir Teater har blitt forvandlet for å imøtekomme byens aldrende befolkning. 

evig ung


Her har de eldgamle skuespillerne slått seg til ro for å nyte sine eldre dager og mimre tilbake til en tid som for lengst er forbi. Den monotone hverdagen brytes først når den strenge sykepleieren setter i gang med allsanger og nedlatende aktiviseringstiltak som hode, skulder, kne og tå. For det er det gamle folk liker, ikke sant? Gjengen har riktignok bikket 90 for lengst, men nekter å svinne hen. En dag får seniorene nok.

evig ung

 Så fort sykepleieren snur ryggen til, blir de indre rebellene vekket til live med en urkraft som har overlevd siden glansdagene på teateret. Det viser seg at det fremdeles er mye futt i de gamle kroppene, og de er slettes ikke så resignerte som det ser ut som. For selv om det kan være tøft å bli gammel, kan man fortsatt føle seg som en 25-åring og ha et ønske om å spille hovedrollen i sitt eget liv - en aller siste gang. 

evig ung

“Evig ung” er en musikalsk komedie med trøkk som handler om det å bli gammel, spekket med dødelig frekk humor og et skråblikk tilpasset vår tid. Publikum kan glede seg til en perlerekke av kjente pop- og rockelåter fra de siste 50 årene, med passende titler som “Stayin Alive”, “Forever Young” og “I Will Survive”. Velkommen til en særegen blanding av humor, varme, musikalske innslag og ettertanke som treffer deg rett i hjertet.


En veldig hyggelig kveld. Det er alltid hyggelig med Kjersti. Jeg plukket henne opp og vi var ute i litt god tid. Vi satte oss og tok en liten matbit. Traske i Oslos gater er veldig hyggelig. Jeg synes det er triveligere i Oslo enn Hønefoss.

evig ung

Angående forestillingen, ja kan det bli noe annet enn suksess når et fat av så dyktige skuespillere samles på et brett? Jeg veit ikke om det er flere ledige billetter, men jeg hadde ikke vært i tvil om å kjøpt billetter igjen. Det var knallgøy og for noen stemmer de har. Gullkornene sto i kø da de spilte seg selv og hadde tatt livet av et knippe kolleger på veien.

evig ung




3 kommentarer:

  1. Låter som en supertrevlig kväll och säkert med många skratt :D

    SvarSlett
  2. Det hørtes morsomt ut, og det må jo nesten bli bra når de har med seg så mange gode skuespillere.

    SvarSlett
  3. That looks like a very entertaining and fun play. Happy Birthday to you both!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...