torsdag 18. april 2019

Svanesang


Siden påsken handler om små gule kyllinger, så er det vel ikke helt feil å komme med noen bilder av store hvite fugler heller. Med den kanllværet vi har om dagen så skjer det ikke mye her kan jeg love. Man må nyte fridager med slikt utrolig vær at en kan ligge på verandaen og slikke sol som om det skulle være juli måned.


Både jeg og Patran har testet det nye kamera litt mer, så det blir nok et litt variert utvalg av bilder her etterhvert. Men man kan ikke sitte inne og drive med bilder annet enn på kveldstid nå om dagen. Men etter lange turer med hundene, timer i sola på verandaen så blir man bitte litt trøtt når kvelden kommer. 


Det er det som er bra med ferie, lange planløse dager og kvelder...


I morgen er det planer om en ny valpetitt hos Kjersti, så får en se hvor mange bilder det blir da. 


En bondefamilie fra nord var i Oslo for første gang. Da de besøkte Steen & Strøm, pekte sønnen på en heisdør, og spurte faren hva det var.
– Veit ikkje, la oss sjå, svarte han.
Etter en stund kom en gammel dame. Hun trykket på knappen, døren åpnet seg. Hun gikk inn, og døren lukket seg. De så at tallene på skiven beveget seg raskt oppover, før tallene plutselig gikk nedover igjen, og ut kom en nydelig dame. Da sa bonden til sønnen:
– Hent mor di fort som bare det!


Når ca. 30 % av den individuelle variasjonen i livstilfredsheten beror på genetiske faktorer, sier det seg selv at miljøfaktoren på rundt 70 % er betydelig større enn den genetiske. Betyr det at vi også kan være vår egen lykkes smed?


Forskning har vist at vi kan påvirke livstilfredshet, lykke og mestring selv, ved blant annet å bruke tid på gode sosiale relasjoner, fysisk aktivitet, mindfulness og takknemlighetsøvelser.


Personligheten består av emosjoner, kognisjon og atferdsmessig tendenser, og vi er interessert i hvordan trekk og andre sider ved personligheten kan måles og studeres. Psykometri og statistisk modellering har en viktig plass her. Femfaktor-modellen er sentral i forståelsen av personlighetstrekkenes underliggende struktur. Videre er vi opptatt av hvordan personligheten påvirker ulike livsområder som fysisk og psykisk helse, livskvalitet, og sosiale relasjoner. Personlighetspsykologi er også viktig for å forstå utvikling av personlighetsforstyrrelser, psykiske vansker og lidelser, og i klinisk behandling.


Ha en fortsatt god påske!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...