mandag 5. juni 2023

Slottsparken for å se Maman

 oslo slottet slotsparken

Når vi først var i Oslo så tok vi turen innom slottsparken for å se Louise Bourgeois' ikoniske skulptur "Maman", denne kjempe edderkoppen som skal stå der et par måneder før den skal videre i verden. På ferden mot edderkoppen så passerte vi vakta i bua si. Vi spurte pent om vi fikk lov å ta et bilde sammen med dem.

oslo slottet slotsparken

Jeg synes jo det er hyggelig når både Kenneth og Patran vil være med mamman sin på bytur i pinsen. Ingrid og Sofie hadde heller ingen andre planer etter besøket i Botanisk hage. Det er fort litt sånn når jeg er på tur. Skal bare... og vipps så har dagen gått og det blir nesten kveld.

slottet slottsparken oslo

Jeg hadde forventet mye mer folk på slottsplassen enn det var. Det var jo tross alt 2. pinsedag. Men alle hadde sikkert dratt til sørlandet eller noe.

oslo slottsparken slottet

Det er ikke bare i Botanisk hage det er bugnende blomsterbed og syriner som blomstrer. Det var det mye av i slottsparken også.

oslo slottsparken slottet

Romantisk på bytur. Det ble veldig mange fine bilder av dem i slottsparken, men jeg får klare meg med å publisere noen få.

oslo slottsparken slottet

Nydelige tulipaner.

oslo slottsparken slottet

Paviljongen hennes Sonja var låst.

oslo slottsparken slottet

Det var blitt vann i alle dammene og fontene sprutet vann til alle kanter.

oslo slottsparken slottet kastanje

Kastanjene speiler seg i vannoverflaten i dammen.

oslo slottsparken slottet

Jeg liker meg godt i slottsparken.

oslo slottsparken slottet maman

Den verdenskjente, monumentale edderkopplignende skulptur​en​ Maman​ (1999)​ blir utstilt i Slottsparken fra 24. april 2023 og vil være tilgjengelig for publikum gjennom hele sommeren. Maman har dimensjoner på nesten ti ganger ti meter og er laget av ​den høyt anerkjente fransk-amerikanske kunstneren ​Louise Bourgeois (1911–2010). ​Bourgeois ​regnes som en av 1900-tallets mest innflytelsesrike kunstnere, og edderkoppen er hennes mest ikoniske verk. Skulpturen som kommer til Slottsparken er eid av kunstnerens egen stiftelse og laget i stål, bronse og marmor. Den vil ruve over bakken på åtte bein og bære med seg en sekk med 32 egg. Den er laget av Bronse, stål og marmor og måler 927,1 x 891,5 x 1023,6 cm

oslo slottsparken slottet maman

Kunstneren skapte verket da turbinhallen til Tate Modern i London skulle innvies. Etter den tid, har verket blant annet blitt presentert på steder som Rockefeller Center i New York, ​Guggenheim Museum Bilbao ​, ​Louisiana Museum of Modern Art i ​Humlebæk, Mori Art Museum i Tokyo​, National Gallery of Canada, Moderna Museet i Stockholm​ og ​Centre Pompidou​ i Paris. Nå blir den vist i Norge for første gang. ​

maman oslo slottsparken slottet

Det er først nå du ser hvor stor den egentlig er.

oslo slottsparken slottet

Gulljenta til bestemor det.

oslo slottsparken slottet

Så satte vi kurs mot kongens utvalgte vakter

oslo slottsparken slottet

Vi takket pent for å få lov før vi satte kursen mot bilen igjen.

oslo slottsparken slottet

Det ble en stolpe denne dagen også. I Oslo har jeg bare tatt stolper når jeg har gått forbi dem. Kan ikke løpe med nesa i telefonen når man er på kosetur med familien.

oslo slottsparken slottet

Vesle Dua mi er blitt såååååå stor. 


4 kommentarer:

  1. Wonderful photos - a lovely family visit and a beautiful child!
    Thanks for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2023/06/power-tower-nearer-and-clearer.html

    SvarSlett
  2. Så mycket fint att titta på och att få göra det med barn, barnbarn och svärdotter är inte det sämsta :D Jag gillar romantiken på bänken och då tänker jag lite på mig och min man som har precis samma namn. Spindeln är verkligen imponerande och lite, lite läskig :D

    SvarSlett
  3. Det var litt av en edderkopp! Jeg liker ikke insekter i den størrelsen 😉
    Flotte bilder fra Slottsparken.

    SvarSlett
  4. Stemningsfullt i slottsparken. Kanskje man skulle ta seg en tur og se på skulpturen?

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...