fredag 4. august 2023

Trappemonster og Teltekspedisjon

teltekspedisjon

Etter soppturen ble hun med meg hjem så hun fikk sovet en dubb til sånn nogenlunde passelig tid. Ingrid fikk tid til å fikse seg før hun skulle bort og jeg fikk koset meg litt før det var kvelden. Vi spiste rester fra middagen dagen før og la opp til litt kvalitetstid.

aktivitetstid

Kvalitetstid er aktivitetstid mener Sofie. Hun har nemlig funnet ut at jeg har en liten trapp på et par trinn på verandaen. Skal man lære seg trapper så må man begynne i det små, så man ikke detter så langt om man skulle være uheldig.

aktivitetstid

Jeg veit ikke hvor mange ganger jeg snudde henne så hun skulle krabbe med beina først ned trappa, men hun hadde jo klart seg ned en gang denne veien, så da var det denne veien som trapper skulle forseres.

aktivitetstid

Hun tar det så sakte og pent, så det virker som om alt er gjennomtenkt til minste detalj. Tenk de armmusklene hun kommer til å få før sommeren er over.

aktivitetstid

Så sklei hun sakte nedover på leggene, før hun stablet beina på plass.

aktivitetstid

Så var det full fart videre bortover til neste trapp som er ett trinn mer.

aktivitetstid

Da var det bare for meg å være litt i forkant, så kanskje jeg fikk henne til å snu seg i denne trappa. Den har litt høyere trinn.

aktivitetstid

Hun protesterte ikke i det minste.

aktivitetstid

Klar for neste trinn

aktivitetstid

Ser ut til at gartneren har tatt seg ferie, men desto mer for Sofie og sjekke ut.

aktivitetstid

Har man først kommet ned så må man opp igjen så man kan krabbe ned igjen... ikke sant?

aktivitetstid

Planen min var å sove i telt, så da var det bare å forberede kveldens soveplass.

aktivitetstid

Godt man har en liten medhjelper på opplæring, så kan hun slå opp teltet sjøl neste gang.

aktivitetstid

Det ser virkelig ikke ut som jeg har slått plenen tidligere i sommer.

aktivitetstid

Her fikses og ordnes det etter alle kunstens regler. Jeg har jo bare sett på at Marius har slått opp teltet en gang inne på stuegolvet for noen år siden. Så det var godt at noen holdt styr på barduner og plugger for meg.

aktivitetstid

Virkelig kjekt dette teltet, det står av seg selv uten en eneste plugg og bardun. Men det er litt greit da å feste det om det skulle begynne å blåse litt.

aktivitetstid

Sofie fant fram plugger som vi festet i hvert hjørne i det minste.

aktivitetstid

Alt nytt er spennende, så til sommeren skal vi på hengekøyetur. Hun har jo fått seg egen hengekøye allerede må du vite.

aktivitetstid

Alle pluggene ble slått ned med hammer så vi ikke skulle sparke borti dem mer enn nødvendig. Ja for er det noe som er sikkert så er det at en sparker borti teltplugger og barduner. Etter kveldsmat og et bad så gikk vi ut i teltet igjen. 

sovetid

Jeg hadde tatt med meg ei bok, for jeg regnet med at det kom til å ta litt tid før hun sovnet. Vi hadde hatt en aktiv dag, men det er rart med et helt nytt sted å sove. Når jeg hadde henne i ferien og hun skulle ha en dubb på dagen når det regnet litt, så prøvde jeg å legge henne i senga mi inne. Det gikk ikke, for jeg har jo tross alt stor speile i skyvedørsgarderoben. Da showet hun noe innmari, så det var bare å finne fram jakke og vogn for den dubben.

sovetid

Vi gikk ut i teltet kvart på åtte og hun la seg ganske raskt ned og leika med smukken sin, sparket i alle kanter og turnerte noe. Jeg lot som jeg ikke så henne og leste i boka mi, for om jeg tok på henne eller så på henne så var det fult show med både skravling og aiering. Fem over halv ni hadde hun sluknet og jeg kunne dra henne nærmere meg og legge dyna over henne. Vi hadde to dyner under oss også, så vi hadde det som prinsessene på erta.

sovetid

Litt uvant å sove ved siden av noen som låter og krabber litt rundt. Men klokka fire var hun våken og satte seg opp. Hallo du sa jeg, det er ennå natta selv om det er lyst i teltet. Jeg la henne inntil meg og la dyna over henne igjen. hun kravlet litt hit og dit før hun sluknet og jeg kunne breie over henne igjen og sove noen timer til. Jeg regnet med at jeg kanskje skulle få sove til halv sju i det minste.

aktivitetstid

Men nei da, jeg fikk sove helt til fem over halv ti før det knurket i henne og jeg fikk full oppmerksomhet. Hei! og det gliset. Skikkelig morratryne og håret til alle kanter. Godt vi ikke skulle noe, for jeg hadde ikke regnet med tretten timer søvn i teltet.

aktivitetstid

Ulempen med å sove nesten helt til man egentlig skulle hatt dubb nummer en på formiddagen er at resten av dagen krever litt justering. Klar for frokost på verandaen, det er jo det man har når man har ferie. For vi var ikke så mye på telttur at vi spiste frokost i teltet. Litt komfort må man unne seg når man har det i nærheten. Jeg må si at det var virkelig en vellykket ekspedisjon siste helga i ferien min.




8 kommentarer:

  1. Trapper er utfordrene for små barn. Det husker jeg godt fra mine barn og barnebarn var små.

    SvarSlett
  2. Man måste testa om man ska lära sig något och dina trappor var alldeles lagom för träning. Det gick ju bra och nu vet hon hur hon ska göra.
    Mysigt med tältövernattning. Det är tydligen där hon ska sova för att det ska bli en bra natt för er båda :D Superhärliga bilder på en glad liten tjej hos farmor :D

    SvarSlett
  3. She is such a cutie and she is sure learning to get around quite nicely!

    SvarSlett
  4. It looks like a fun adventure, and she's so precious, crawling and climbing. Thank you for joining Feline Friday!

    SvarSlett
  5. For en heldig og herlig liten frøken! Det er jo du også, bestemor :)

    SvarSlett

  6. Så oppdaget jeg det søte bildet ditt av Sofie og klatreferdighetene hennes på trappene... om noen år vil hun kunne bestige over 1000 topper i nasjonalparken i Saksiske Sveits (kan sees i blokken min) som blir en Moro... å ja, klatre-VM er i Bern akkurat nå :-)))
    Jeg ble veldig glad for den fantastiske helgehistorien din... søt :-)))
    tusen takk. Så fint.
    Mange hilsener fra bestemor til bestemor.
    Viola

    SvarSlett
  7. Hej Lillian!
    Vilken söt gäst du har haft att ta hand om. Skönt att sova i tält, och att du fick sova ut.
    Trapporna var lagom höga att öva i.
    Trevlig helg /Marika

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...