torsdag 16. desember 2021

Det er lov å håpe

 

Så lenge det er liv er det håp, er det noe som heter.

Mange aldersrelaterte myter eksisterer fortsatt i dag, selv om de har vist seg å være helt falske. Den første myten som kunne bli utspurt, er kanskje alder som en nevner av muligheter, når det faktisk erIngen er for ung eller for gammel til å innse drømmer som synes å være en ting fra fortiden, eller at man ikke kan nå ennå. Det er noe somossse hver dag, men vi kan ikke tro at så lenge det er liv, er det håp.

Man kan forvente at unge mennesker ikke har noen aldersbarriere, fordi de er de som tok ned myten at det tok tiår med erfaring for å lykkes i verden. livet. Steve Jobs, Bill Gates eller Mark Zuckerberg er bevis på at alt dette er falskt. Men på samme måte som disse ungdommene har oppnådd store ting i en alder da ingen ville ha innsats på dem, er det også mange tilfeller der eldre mennesker har oppfylt sine drømmer.

Men tiden som går forbi, hvitt hår og alt som minner om de siste stadiene av livet, er ikke veldig fasjonabelt. Det er derfor De som har bodd i mer enn fire tiår, tror generelt at de ikke lenger er gamle nok til å sette nye mål eller å jage håper de har elsket på flere dristige øyeblikk. Men de har feil. Så lenge det er liv, er det ikke for sent.

Nye muligheter har ingenting å gjøre med alder, men heller med tre kvaliteter: utholdenhet, konsentrasjon og lidenskap. De to første egenskapene er nesten alltid et produkt av modenhet; men lidenskap er en av de dydene vi gir opp over tid.

Derfor tror mange eldre at de ikke lenger har rett til å drømme eller løpe etter det de alltid har drømt om, selv om de er på det beste tidspunktet for å gjøre det. Vi vil gi deg noen eksempler.Publiseringen av Opprinnelse av arter har helt forandret historien om moderne vitenskap. Men visste du at Charles Darwin var femti da han kom dit? Selv om han hadde startet sitt forskningseventyr i 22 år, tok det nesten 30 år å fullføre oppgaven sin. Hans forskning var den mest innovative av sin tid, men vi kunne se fremstå i denne manns ganske hvite templer.

Alle disse historiene, blant annet Alexander Flemming, oppfinneren av penicillin, Walt Disney, Raymond Chandler, Ang Lee bevise at alder har ingenting å gjøre med å oppnå drømmer.Det er virkelig for sent når du gir opp drømmer eller når døden når deg, men bare da kan du gi opp en mulighet.

2 kommentarer:

  1. I agree with you, Lillian. Wise words.

    Have a fabulous day. Scritches to your furbabes. ♥

    SvarSlett
  2. Livet tar definitivt inte slut och drömmarna upphör inte bara för att man når en viss ålder. Men det man vill uppnå kan vara annorlunda än när man var yngre. Viss hänsyn måste tas till de förutsättningar man har men om man kan utgår från vad man kan och anpassa livet efter det då kan man ha ett väldigt trevligt liv långt upp i åldern.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...