lørdag 18. desember 2021

Fint vid juletid

leonberger

Det er ikke mye som skjer i hagen når det er vinter. Nå når jula nærmer seg må man liksom pynte litt. Jeg er så heldig at jeg har snø, mye snø. Det gjør litt med julestemningen. Ei nisselue og noen røde julekuler, da kan jula bare komme liksom.

leonberger cocker spaniel

Jeg må si jeg fikk skikkelig nedsig på hageprosjektet mitt når det blås så veldig her, og drivhuset mitt så ut som det var overkjørt av en traktor. Men nå som det har gått en stund så har jeg en liten plan. Alle vinduene er jo like hele, så jeg må bare lage ett skrog av ett eller annet som jeg kan feste de på. Da kan jeg dyrke tomater og annet snacks til sommeren også.

cocker spaniel

Det er TrädgårdsFägring som holder oversikt over hageplaner, se mange andre sine planer for deres hager 2021 hos TrädgårdsFägring.

Jeg er spent på om både plommetreet og epletreet har klart seg i vinter. Om det kommer blomster på dem og kanskje jeg får litt mer enn en plomme og ett eple på dem til sommeren. Jeg lurer på om staudene har klart seg, som jeg plantet i veggen ved drivhuset. Om de to trærne jeg kjøpte som vokser nedover vil bli større og frodigere utover sommeren. 

cocker spaniel

Jeg lurer på hva jeg skal kjøpe nytt for å få en frodigere hage som blomstrer litt lenger utover høsten. Jeg så det nå i høst at jeg har en ganske "død" hage etter slutten av august. Om jeg skal kjøpe flere frukt og bærtrær, eller om jeg skal holde meg til grønnsaker. 

vinterhage

Det er det som er så fint med vinteren, da kan man drømme og planlegge hva som en skal prøve ut neste vår.



6 kommentarer:

  1. Får håpe at du får rettet opp drivhuset ditt så du får brukt det til våren igjen. Flotte snøbilder med masse julestemning :)
    God helg!

    SvarSlett
  2. Tråkigt med ditt växthus men jag hoppas du kan lösa det. Bilderna är både vintriga och juliga i ett - fint.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett
  3. Nu blir jag riktigt avundsjuk på all snö och vinter som är hos dig. Här har det blåst och regnat bort och plusgraderna hjälper till att få bort snön. Men det dröjer bara några dagar till så kommer både kyla och snö. Det blir en fin och vit jul :D
    Jag blev ledsen för din skull när jag läste om ditt sönderblåsta växthus men nu verkar du ha planer på att sätta ihop det igen och odlingsplanerna snurrar omkring i dina tankar :D Jag hoppas att alla träd och buskar klarar vinten bra.

    SvarSlett
  4. Your pictures are lovely and so festive! I am also working on building my garden and two things really surprised me this year. I planted parsley seeds very late, maybe at the end of August or beginning of September and I was shocked that they grew HUGE and it has snowed on them 3 times, heavily. The snow has melted a lot now and do you know those Parsley plants are still green and growing? I was amazed. The other one is my Thyme plants seem really hardy as well. Good luck with your projects!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...