søndag 26. desember 2021

Uka som gikk #51

julenissen

 Kom ikke julenissen til deg på fredag? Da vet du hvorfor...

På julaften hadde jeg og Patran litt seriemaraton. Vi så hele sesongen av Frequency. Tipper jeg var seinere oppe på julaften enn jeg blir på Nyttårsaften.

Ukens handling
Etter jobb på mandag dro jeg innom butikken for å kjøpe ribbe til julaften. Jeg endte opp med å handle inn kalkun til nyttårsaften også. Marius og Merethe kommer og hadde lyst på kalkun, så da var det bare å kjøpe så lenge den fantes på butikken. Plutselig er det tomt. Jeg tenkte jeg skulle lage slik kalkun jeg fikk hos Helle på lørdagskvelden. Den var virkelig god og enkel å få til.  

Ukens favoritt dag 

leonberger golden retriever

På søndag gikk jeg og Helle ned på Rytterager med Bella og Hailey. Litt rart å være på tur med Helle uten Georg. I løpet av få måneder er tre flotte hunder avgått til hundehimmelen.

solnedgang

Dagen ble avsluttet på Røsholmstranda i solnedgang.

Ukens arbeid 
Jobber på for å være mest mulig ajour til juleferien, for når årsoppgjøret starter i januar blir det ratt et lite heft med parringstur nordover. Kan nok bli en skikkelig hektisk måned. Ellers har det blitt noen julegavebyttinger denne uka. Både med slekt og med venner.
                                                                                                       
Ukens opptur 

sau

Jeg tok meg en tur i fjøset på Veme for å få litt kos. Væren kjente meg igjen fra i høst, og han var utrolig kosete. Jeg kunne nok stått å koset med han til ulla ble tynnslitt. Det er så koselig å komme inn i fjøs hvor dyra stiller opp for å få kos.

ku

Kuer er noe som har en beroligende virkning på meg. Når du ser at de storkoser seg når du klør dem bak øra, eller i panna. Jeg er heldig som får komme å hilse på i fjøset, selv om jeg ikke skal se etter dem.

Ukens turer
Det har blitt noen turer både på beina og i bil. Litt julegavebytting og opplading til den store dagen denne uka. Halv dag på jobb på torsdag så nå går jeg for fri ei uke framover.

Årets julaften

leonberger goden retriever

Til tross for nærmere -20 og julaften så må de firbeinte få turen sin før ribba skal settes i ovnen og borde dekkes til julemiddagen.

foss vinterelv

Det er lite vann i elva og fossen er nesten helt igjenfrosset. Når det er mye vann så er det ikke sikkert den er tett idet heletatt før det er vår igjen.

julegaver

Julegavene er funnet fram fra soverommet hvor de har vært mellomlagret fra de kom fra butikken. Når vi pakket opp utpå kvelden ble jeg virkelig imponert over alt det flotte jeg fikk. Merethe hadde strikket genser, Patran hadde handlet micro med grillfunksjon til og med. Kenneth kom med pendler til å henge i stuevinduet.

juletre

Juletreet er tent med norskeflagg i toppen.

dekket bord

Bordet er dekket med juleservice som jeg kjøpte første jula jeg flyttet for meg selv. Det er ikke så ofte det har vært i bruk.

juleservise

Lag deg en fin romjul...

Ukens generelle tips 



1 kommentar:

  1. Så fine bilder fra julen din. Det juleservicet er så koselig. Fortsatt god romjul!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...