lørdag 16. juli 2022

Uoppfordret beitetilsyn

ku kalv beitetilsyn

Jeg sjekket NoFence appen når jeg dro fra jobb en dag og så at kuene var ganske nære veien. Da jeg hadde kamera liggende i bilen så var det bare å svinge av. Jeg parkerte ved bommen, for det er ikke så mange steder å stå med bilen når jeg avlikevel måtte gå opp på gruppa for å se dem.

ku kalv beitetilsyn

Der hadde det jammen vokst til på kort tid, så det var ikke så godt å se alle med en gang. De ble raskt oppmerksomme på meg, men fortsatte med det de dreiv med når jeg snakket til dem. Det er jo ikke så lenge siden jeg så dem sist.

ku kalv beitetilsyn

Jeg kom nok midt i ettermiddagshvila på mange av dem. Det er jo ikke så lenge til jeg skal ha litt beitetilsyn med dem, så da er det jo kjekt at de har sett meg i skauen også og ikke bare hjemme i fjøset.

ku kalv beitetilsyn

Disse hadde sikkert full oversikt over hvor kalvene var, men jeg måtte kikke litt før jeg fant dem. Jeg kjenner dem jo ikke så godt at jeg veit hvem kalv som hører til hvilke ku. Men sånn nogenlunde en kalv til hver ku i antall, så regner jeg med at de vedkjenner seg avkommet sitt selv.

ku kalv beitetilsyn

Det var to grupper egentlig. Noen som drøvtygde og noen som spiste.

ku kalv beitetilsyn

Denne hadde jeg ikke hilst på tidligere, så jeg holdt litt avstand til den. Man skal ha litt respekt for de ukjente som bare står å stirrer på deg når du beveger deg rundt.

ku kalv beitetilsyn

Da jeg gikk oppover gruppa for å se til de som NoFence påsto sto litt lenger opp, så var det en kalv som koset seg med mamman sin. Om jeg ikke visste at de skulle være der så hadde jeg ikke sett dem fra der jeg sto tidligere.

ku kalv beitetilsyn

Jeg var ikke så nære at jeg klappet noen av dem, helt greit å ikke bli skviset mellom en flokk kuer i ulent terreng. Du løper ikke fra ei ku veit du.

ku kalv beitetilsyn

Denne hadde fulgt etter meg nedenfra den andre gruppa som lå og koset seg på den åpne sletta. Om hun lurte på hva jeg dreiv med, eller om hun ville ha kos vet jeg ikke. Kan nok tenke meg at hun var mest nysgjerrig.

ku kalv beitetilsyn

Sendte en snapp til bondekona om at alt sto bra til på beitet, så de trengte ikke å stikke innom på ettermiddagen egentlig.

ku kalv beitetilsyn

Koser seg med mamman sin. Det er så kos med kalver som får være med mamma'n sin. Men så er ikke dette melkekuer heller.

ku kalv beitetilsyn

Kalven var litt nysgjerrig

ku kalv beitetilsyn

Bringebærkrattene tok nesten overhånd enkelte steder, så det ble litt omveier for å komme bort til dem.

ku kalv beitetilsyn

Det var noen gamle stubber etter tidligere hogst, så jeg klatret opp for å få litt oversikt. Ellers hadde det blitt mange bilder av bare ører og toppen av hodet.

ku kalv beitetilsyn

Det er jo ikke så pent...

ku kalv beitetilsyn

Da jeg antok at jeg hadde sett alle sammen og at de hadde det bra uten skader, så gikk jeg i retning bilen igen.

ku kalv beitetilsyn

Kuene snudde seg rundt og fortsatte med sitt.

ku kalv beitetilsyn

Lettere usikker på kukroppsspråk, men liggende ører er sjelden positivt blant andre dyreslag, så da var det helt greit at jeg bare passerte for å komme til bilen. Hun stoppet og begynte å spise, så da var vel ferden min forbi godtatt.


3 kommentarer:

  1. They really are such a good looking bunch!

    SvarSlett
  2. de är vackra djur :) Och snyggt fotade. :)

    SvarSlett
  3. Det är nog bra att de känner igen dig när du ska ha koll på dem senare. Om jag inte hade varit vegan och i så fall valt mellan att äta kött eller dricka mjölk så hade jag nog valt köttet. Min storasysters man har mjölkkor och där separeras kalvarna nästan genast från sina mammor. Jag har fått höra att det är bäst att göra det så fort som möjligt för då skriker kon och kalven inte så länge efter varandra. Det lät hemskt i mina öron så jag föredrar köttproduktion där kalvarna får vara med sina mammor. Men nu behöver jag ju inte välja :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...