torsdag 21. juli 2022

Salver og lotionbarer

 såpekoking

På søndag var det ikke det helt store været, så da ble det litt innesyssel med Anne. Eli hadde bestilt salve for sprukne hæler, så da var det bare å sette igang den produksjonen. Salver er samme framgangsmåten som lotion. Lotion har jeg laget noen ganger før og sistgang laget vi magnesiumsalve. Nå må vi bare sjekke ut litt på nettet for å finne rimelige beholdere til disse salvene. Forberedelsene til julemarked må starte snart om vi skal ha noe å selge.

såpekoking

Disse såpene er ferdig "hvilt" og klare til bruk. De laget vi tidligere i sommer. Den grønne i midten på bildet øverst, er laget på geitemelk og alovera plante. Vi prøvde ut noen forskjellige oppskrifter sist og det ble mange bra. Aloverasåpa tyknet i overkant raskt, så da får en ikke dunket ut all lufta før den stivner. Den ble overraskende duftløs etter herding. Men denne rosa såpa her hadde en frisk blomsterduft.

såpekoking

Om man deler såpebasen i to og tilsetter fargestoff i den ene delen, så får en flotte marmorerte såpestykker. 

såpekoking

Det er veldig kjekt at vi holder på med dette ute hos Anne, for hun har holdt på en stund og hva hun ikke har av hjelpemidler... nei det tror jeg ikke vi har bruk for. Jeg har kjøpt mest ting vi kan lage av, for jeg trenger ikke investere i så det blir dobbelt, før jeg skal holde på med dette hjemme hos meg. 

såpekoking

Salver og lotioner er ikke så nøye på temperaturer når man blander ting sammen, slik som man skal lage såpe. Da må man ha termometer. Salver så er det mer vesentlig at man leser oppskriften og har i riktig mengde av riktig ting. Oppskriftene er veldig små av de vi har funnet, så vi både tripler og firedobler dosene. Så nå det da skal regnes om fra spiseskje til gram, og man må ta hensyn til egenvekten for å få til riktig dose. Ja da begynner det å bli riktig så avansert. Da er det greit å ha noen oppskrifter å velge i, slik at man slipper å kaste noe som en har tenkt litt feil i utgangspunktet til.

såpekoking

Brått ble det noen lotionbarer vi ikke hadde tenkt å lage i dag. Men de er jo forbruksvare, så noen ekstra har ikke noe å si.

såpekoking

Så er det bare å vente på at det skal stivne.  Det går forholdsvis raskt.

såpekoking

Etter et kvarters tid ser en at massen har begynt å sette seg.




4 kommentarer:

  1. Vilka fina tvålar och vad duktiga ni är som gör allt detta själva. Jag hoppas att ni får sälja all er lotion och alla tvålar och att ni hinner få till så många som behövs.

    SvarSlett
  2. That was very interesting and the finished items look terrific!

    SvarSlett
  3. You're so talented. I've never even tried to do this. I don't have a crafty bone in my body.

    Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

    Have a fabulous Awww Monday and week. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  4. Oh my- the things you can do- so creative! Have a Happy day!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...