lørdag 25. mars 2023

Vårtegn

drivhus

Dagens drivhus kan man jo kalle det. Men jeg har trua på at det blir vår, det er varmegrader på gradestokken og det drøpper fra taket. Det er ennå ei uke til påske. Hr Yr har sagt at det skal være solskinn hele neste uke. Jeg tror det tar en stund før vårblomstene ute viser seg hos meg, men våren har startet.

sølevei

Temaet hos TrädgårdsFägring denne uka er vårtegn. Ja da, jeg kjenner at vårtegnene kommer sakte, men sikkert. Det drøpper fra taket og veien har blitt sølete. At det er grus på alle gulvene er vel vårtegn nok i seg selv. Jeg har tørket noen klesvasker på snora ute i solskinnet og det er lyst når jeg står opp for å dra på jobb.

spirer

Frøene begynte å spire tidligere i uka. Agurken var faktisk den første som viste seg bare få dager etter at de var sådd. 

spire

Det ser ut som jeg får god uttelling for frøene mine i år. Nå er det bare pottene med natursvamp som ikke har gitt noe tegn til liv.

spirer

Agurk, squash og tomater kommer opp den ene etter den andre. Nå må jeg snart sette på støttepinner til dem, så de ikke knekker.

spirer tomat

Jeg har med vilje ikke sådd mange frø i hver potte, så slipper jeg å tynne ut noen. Da kan de stå der til det er skikkelig vår og på tide med utplanting til drivhuset.

praktspragler

I går når jeg var på tur med hundene stakk jeg innom ei for å hente to avleggere av praktspragler. De ble plassert på innerlomma og overlevde turen helt greit hjem.

begonia

Blomsten i vinduskarmen på jobben har også kommet med en enslig blomst. Vanligvis kommer disse med knopper i en klynge, men denne kom bare med en eneste en. Spørs om den har lyst på litt gjødsel.


7 kommentarer:

  1. Våren är på väg och det märks på många sätt. Inne hos dig är det vår i form av massor av små växter som visar livskraft :D Ute droppar det från taken här också och solen värmer men det är ganska mycket snö så våren vår kämpa lite för att nå hit.

    SvarSlett
  2. Ja, det blir nok vår i år også, men mye senere enn jeg hadde håpet på. Du har fått sådd mye allerede. Agurk vil jeg vente litt med å så, for jeg har ikke mer plass inne pr. nå. Sårommet mitt er stapp fullt.

    SvarSlett
  3. Ja, vi må ha trua. Ekte vårtegn i såpottene i alle fall!

    SvarSlett
  4. Mom's cucumbers are starting to really grow now too.

    SvarSlett
  5. It's nice to see the seeds popping up and getting ready. Fresh garden goodies are just the best.

    SvarSlett
  6. Hej Lillian!
    Det ser fint ut, dina sådder har kommit upp fint. Jag väntar ett tag till med gurka . den brukar vara så snabb. Tomater skall jag så bara några sorter, räknar med att få plantor av dottern. Vi hade så fint vårväder redan, men nu har vi fått snö.
    Det är bara att vänta, på våren igen.
    Hälsningar Marika

    SvarSlett
  7. Vi lär oss succesivt! Jag har också slutat så många frön i en kruka och dessutom har jag börjat räkna även när det gäller sommarblommor hur många plantor jag i slutändan rimligtvis vill ha och kan plantera ut. Det spar tid och pengar att hantera massor.

    Ha det gott! Carin

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...