torsdag 5. oktober 2023

Høst i Hønefoss

 

Om det er snev av høst i Hønefoss, ja så går det rykter om at det skal bli snø i fjellet i helga. Jeg har tenkt å legge på vinterdekk i morgen etter jobb, da er klar for fjelltur i helga. Det er nemlig spådd sol på lørdag og jeg tror kanskje det er siste frist for en forholdsvis snøfri helg i fjellet.

hønefoss høst

Jeg  hadde et lite ærend i banken her en dag, det var derfor jeg vaset rundt for å sjekke høststemningen i byen. Skal ikke si hvor lite imponert jeg er over banksystemet, da kan det fort bli både langt og stygt. Det skal vi ikke ha noe av, nå skal en nyte høstens nydelige dager.

oppgangssaga hønefoss høst

Siden vi ikke har hatt noe kuldegrader ennå, så er det veldig lite med høstfarger ennå. Jeg håper ikke det blir en slik stusslig høst hvor bladene bare tørker ut og faller av. Hjemme her er det litt mer høstfasrger, men ikke den knalle spraklende knalle som det hender det er. 

oppgangssaga hønefoss høst

Ennå er elva så stor at det er rikelig med vann i fossen. Oppgangssaga er ikke stengt av ennå, og snart blir den kanskje rosa igjen. Ja om ikke flommen tok både lyskastere og strømkablene. Det er en stund siden jeg har vært i Hønefoss når det er mørkt, så jeg veit ikke ståa på den. 

hattemakerstriden hønefoss høst

Neste uke kommer Patran hjem, da har hun høstferie. Det blir litt jobbing på henne, så det kan hende jeg ikke ser så veldig mye til henne. Men vi får kose oss de stundene vi kan. I dag har jeg kuttet greiner i hagen, så nå mangler jeg egentlig bare å kutte toppen av noen granbusker. Jeg hentet ikke noe stige i dag, så det får jeg ta en ettermiddag i helga.

statue høst hønefoss

Veggen på gamle kraftstasjonen er like fin hver høst. Det er ikke like enkelt å ta et fint bilde der, det blir fort skygge, enten av folk som går forbi, eller av bygninger  i nærheten. Det er mye fint å ta bilder av i byen om man ser etter detaljer. Har man i tillegg været med seg så fylles det raskt opp på minnekortet.

høst hønefoss

Etter jobb i dag var jeg en runde med hundene nede ved elva, da hadde jeg med meg fotoapparatet. Jeg fikk et par hjortelusfluer på meg, så nå har de blitt virkelig nærgående her også. Håper på noen kuldegrader så vi blir kvitt både hjortelusflue og flått. Plukket to stykker av dem på Lurven i går, så nå begynner jeg å bli lei av slike krek.

fontene høst hønefoss

Ha ei flott helg når den tid kommer. 


6 kommentarer:

  1. Ja, hjortelusflua og flått er det mye av her også. Jeg tviler vel på om at kulden er kommet for å bli selv om det kan bli frost på søndag. Så du må nok slite med de ekle insektene en stund til. God helg.

    SvarSlett
  2. WOW, everything there sure looks wonderful no matter what the season is.

    SvarSlett
  3. Det är fint i Hönefoss, det har jag sett förr och nu börjar jag känna igen vissa delar :D Höstfärgerna kommer nog. Hoppas snön håller sig på fjällen och inte kommer och tynger ner alla träd och buskar där löven fortfarande sitter kvar. Det vore synd om grenarna bryts av.
    Hjortlusflugor kallas även älgflugor här men jag har aldrig sett några sådana. Det ska jag nog vara tacksam för.

    SvarSlett
  4. Deer are loved and deer ticks are loathed!

    SvarSlett
  5. Your little bit of autumn color is more than ours here, the swamps stay either green or brown.

    I hope you've had a wonderful weekend, you certainly planned for it well.

    SvarSlett
  6. Your corner of the world is beautiful in every season, Lillian.
    Love the beautiful photos.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...