onsdag 10. april 2024

Nyte livet

 hvit gjeterhund golden retriever

Nå er det vår og da kan man nyte livet. Jeg nyter livet på vinteren også jeg. Alle snakker om at vinteren er så lang i år, men jeg synes skiføret forsvant veldig raskt. Jeg er ikke så overbegeistret for våren, for den medfører søle og kline, for ikke å snakke om all pollenet. 

hvit gjeterhund golden retriever

Hver vår og høst så er det litt Bondai Beach i huset. Jeg går for feiebrett og kost når det er som verst, så kan jeg finne fram vaskebøtta når forholdene bedrer seg litt. Hundene må få lov å kose seg litt ute de også, de kan ikke bare stå i hundegården for ikke å bli sølete. Hvor lenge søla varer varierer på hvor mange ganger det snør eller regner før det blir skikkelig sommer.

hvit gjeterhund golden retriever

Som du ser så er ikke veien bortover jordet tilnærmet snøfri ennå. Men gårdsplassen er desto mer sølete. Men snøen er noe hundene setter stor pris på. Det er lett å se når man er på fjelltur og man kommer over en snøflekk. Da er det basing og gniing i lange baner.

hvit gjeterhund golden retriever

Varga derimot er ikke særlig begeistret for vann og søle, så jeg håper hun løser vannkoden når det blir sommer. Nå går hun omveier når det er sølete og sølepytter hopper hun over. 

hvit gjeterhund

Uka etter påske har hun stått i hundegården når jeg har vært på jobb. Jeg har ikke delt den av, så de har hele hundegården alle tre. Det var ikke bare leiking og aiering, så da går det helt greit. Mamma og pappa deler jo gårdsplass og har full oversikt hele dagen. De ligger i hundehuset og sover om dagen, så da er det ikke noen grunn til å ha henne med på jobben hver dag. Hun har det mye bedre hjemme.

hvit gjeterhund

Jeg har et lite stengsel mellom hundegårdene etter at jeg hadde valpekull. Det er også kjekt når jeg har valp, så de store kan trekke seg inn for å være i fred. Nå har hun blitt så stor at hun kan gå so hun vil. 

hvit gjeterhund

I hundegården hadde det smeltet fram et lårbein som hundene hadde fått i høst. Det var virkelig lykke for Varga.

hvit gjeterhund leonberger

Bella er også veldig interessert i beinet. Spørs om jeg må i fryseren for å hente flere slaktebein fra storfe, så de får noe å gnage på alle sammen i hundegården. Jeg har aldri bein alle steder, det er noe som er i hundegården. Da har en litt kontroll om man får besøk av noen hunder som har litt matforsvar.

hvit gjeterhund leonberger

Bella sneik seg fram og rappet beinet

hvit gjeterhund leonberger

Varga syntes det ikke var så ille og tok til takke med sin ende av beinet.

hvit gjeterhund leonberger

De lå lenge i sola og koset seg med beinet.

hvit gjeterhund leonberger

Varga håpet på å få ha det aleine igjen, men Bella var ikke så ivrig på det.

hvit gjeterhund leonberger

Varga prøver å dytte bort snuta til Bella, for at hun skal få beinet for seg selv.

hvit gjeterhund leonberger

Men Bella lar seg ikke stoppe så lett.


Det er ikke alle hunder som er så snille at de deler beinet sitt med andre hunder.


4 kommentarer:

  1. Visst kan man njuta hela året men just den här tiden har man som hundägare en del jobb med allt hundarna drar in. Vad snälla de är som delar ben med varandra. Ett riktigt ben kan annars vara något som de verkligen försvarar. Vår första golden, som alltid var otroligt snäll, blev nästan farlig om han hittade ett ben ute. Dessutom blev han dålig i magen av ben så vi hade aldrig sådana hemma. Det var lugnast så.

    SvarSlett
  2. Flotte bilder med deling av bein mellom hundene. De er jo så snille disse hundene dine.

    SvarSlett
  3. You train your dogs so well, I'm glad they share, even if it's not easy for them to do it.

    SvarSlett
  4. Varga is getting big and still having fun is a good thing. Thanks for joining Angel Brian's Thankful Thursday Blog Hop and for the kind words and support during my recent health challenges!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...