mandag 29. april 2024

Verden vil bedras

 pus katt kattepus pusekatt

En skulle vært katt... de er vel ikke så lettlurte som menneskeheten... 

golden retriever

En skulle tatt verden som en hund. Få maten servert, være ute på en aktiv dag, litt mat igjen og sove til kveldsmørket senker seg.

solnedgang

Solnedgang gir håp om en ny rein morgendag. Jeg vet om mange som ikke ser nyheter, ikke leser aviser, ikke ser tv. De lever i sin egen rosenrøde verden og nekter å forholde seg til det som faktisk skjer i samfunnet rundt dem, Jeg synes det er bedre å ha en viss oversikt, Jeg ser ikke nyheter, men jeg leser nettaviser. Jeg ser veldig mange dokumentarer som er laget. Jeg trenger ikke være interessert i temaet, for alt kan man lære noe av, tenker jeg.


Siste dokumentaren som det var veldig mye ukjent for meg var denne som ble lagt ut på Netflix for noen uker siden. En følger internettets spede begynnelse til hva som hender i USA med stormingen av kongressen. Noen få tastetrykk utvikler seg til noe som hele verden får med seg.  

hvit gjeterhund golden retriever

Jeg kom over et innlegg på nettet for en stund tilbake som omhandlet et alternativt hendelsesforløp. Kontrafaktisk historie (av latin: contra facta = i motsetning til det som skjedde) er en metode i historiefaget og fortellergrep benyttet i historiske romaner. Et kontrafaktisk spørsmål er å spørre hvordan historien ville utviklet seg dersom en historisk hendelse hadde gått annerledes.

hvit gjeterhund golden retriever

Har du tenkt gjennom alle valgene i livet som du har tatt, mer eller mindre bevisst. For ikke å snakke om alle valgene andre har tatt på dine vegne før du ble gammel nok til å ta egne valg. De valgene som ble tatt for deg når du egentlig burde tatt de selv. 

hvit gjeterhund golden retriever

Om du bare tar en vilkårlig ting, Spinner tankene rundt et alternativt valg... Hva visst ... Om alle dine valg i livet fikk et alternativ... Hvor ville du stått i dag da?

hvit gjeterhund golden retriever

Hva om noen rundt deg har sin alternative historie... ville du fremdeles kjent dem...

hvit gjeterhund golden retriever

Men det finnes ikke noe reelt alternativ til der vi har endt opp, derfor er de neste valgene vi tar viktige. De legger grunnlaget til resten av livet. Tenk over det neste gang du tar et valg. 

bevermerker

Beveren har vært innom i vår. Det er ikke de minste trærne den har gått til angrep på. Sånn føles livet litt til tider. Stort og uoverkommelig, men så tar en en liten bit om gangen... 

beverspor

Alle som har levd litt har sår. Både på kroppen og i sjelen. Det store valget er hva du velger å gjøre med dine sår.

beverspor

Lar du dine sår bli grå og diffuse, eller polerer du dem så de skal skinne gjennom evig tid?

leonberger

Bella valgte å ta årets bad i Sogna som har blitt isfri.

leonberger

Så ut som hun likte det

hvit gjeterhund leonberger

Varga er slett ikke imponert over den svømmeturen

5 kommentarer:

  1. Ja, det er en skremmende virkelighet vi lever i, men konspirasjonsteorier er ikke noe for meg. USA står for meg som et land som koker over av nettopp det.

    SvarSlett
  2. Jag följer med i nyheter och visst är det mestadels hemskheter det rapporteras om. Ibland är det tur att jag kan hålla känslorna lite avstängda för annars skulle jag kanske inte orka se allt elände. Jag kan inte vara annat än nöjd med mina val i livet för det har gett mig väldigt mycket fint. De svåraste upplevelserna hade inget med mina val att göra. Att jag har kunnat aktivt välja att gå vidare och fortsätta leva så bra jag kan är jag innerligt tacksam för. Livet är ju faktiskt ganska bra :D

    SvarSlett
  3. I really enjoy your photos and how you view the reality of the world events. Our country has gone absolutely nuts.

    SvarSlett
  4. What Brian said about America. He's spot on. I quit listening to the news. We don't have an honest media here anymore.

    Love all the shots of your precious babies. So precious and they have such fun.

    Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

    Have a fabulous Happy Tuesday. Scritches to all the furbabes. ♥

    SvarSlett
  5. We do not bury our heads and we do try to sort out fact from fiction. It's not always easy. Your dogs are so beautiful, and Varga may never be a water lover, but that's okay, she is who she is.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...