fredag 26. juli 2024

Flere enn meg som koser seg

 elg

Innimellom så stikker det en elg eller to innom på jordet. I år har det vært veldig få av dem. Egentlig bare denne her. Trolig ganske ung, for det er kun små antydninger til horn i panna.

elg

Han krysser bare jordet på dagtid. Jeg kan ikke si at jeg har sett at han er på jordet i skumringen som elgen pleier når havreåkeren nærmer seg moden. Kanskje han bare streifer rundt for å finne seg en flokk, eller partner.

elg

Innimellom så stopper han opp for å se og høre litt. At jeg har hunder 100 meter unna bryr han seg ikke noe om.

elg

Virker mer som han snuser enn at han spiser noe når han senker hodet.

elg

Den store elgoksen som har hatt tilhold her de siste årene ser ut til å ha avgått med døden. Enten i jakta i fjor eller i vinter. Ikke har jeg sett noe til hjorten heller. Kan jo hende de dukker opp når åkeren er moden.

elg

Kanskje blåbærlyngen frister mer.

elg

Jeg tenkte ikke noe mer over elgen, men kom til å kikke ut av stuevinduet når jeg hadde vært på do. Jøss tenkte jeg, det har ikke vært noe stor stein der tidligere. Så hentet jeg kamera og knipset noen bilder.

elg

Ikke så godt å se når det er sollys i mot, men den er enkel å se på bildene i etterkant.

elg

Det er helt tydelig at han ser at jeg tar bilder av han når jeg sår ute på plenen. Men han blir liggende et par timer etter det.


9 kommentarer:

  1. Vad kul att han kom och att du fick så fina bilder på honom. Det kan vara lite läskigt med fjolårskalvar, om det är en sådan. De kan vara lite vimsiga och kanske ängsliga. De flesta håller sig nog undan från folk men i en by jag bodde i fanns det en fjolårskalv som attackerade folk. Han levde inte så länge dock. Gott om jägare i byn. Men den här älgen är förhoppningsvis lättare att ha att göra med och då är det ju bara kul :D

    SvarSlett
  2. Elg er fine dyr, men jeg er glad for at jeg ikke har sett noen her. Det er ikke et dyr jeg har lyst til å møte i veibanen, for det holder at det kryr av rådyr her.

    SvarSlett
  3. How wonderful to see a moose so close. It looks like it's having a lot of fun!

    SvarSlett
  4. What an interesting visitor. Its good for the wildlife and people to respect each other.

    SvarSlett
  5. Such a majestic visitor!!

    SvarSlett
  6. Wow, We think we'll stick with MICE- rather than MOOSE. A moose is too big and scary for us kitties - but a mouse is just right ;-)

    SvarSlett
  7. Welcome to the TToT. Fun photo list! specially #9

    SvarSlett
  8. Welcome to the Ten Things of Thankful! I enjoy reading about life in other places. What beautiful scenery you have!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...