onsdag 27. desember 2023

Solsnu og juleferie

 solsnu

På fredag snudde endelig sola og det går mot lysere tider. Jeg fikk et glimt av sola når jeg plukket opp Sofie i barnehagen. Det var ikke mange som jobbet denne fredagen, det var mange som hadde tatt seg juleferie allerede. Jeg gikk en halvtime tidligere jeg også, for jeg var ferdig med alt jeg måtte gjøre før jul. Jeg har fri hele romjula og tar en velfortjent pause før årsoppgjøret tar til i januar.

solnedgang

Når sola viser seg på vintersolvervdagen, da må en ha trua på at det blir mye solskinn i året som kommer. Jeg har hatt en veldig stille og rolig desember i år, hverken lysta eller humøret har vært på topp. En stille opplading til 2024. Nytt år og nye håp.

eger middag

Ingrid plukket opp Sofie og jeg dro til Hønefoss for å spise middag med Wenche Lill. Vi endte opp på Eger & co til en forandring. Siden vi begge jobber med regnskap, så trenger vi sårt litt hygge og ro før årsoppgjøret. Mens vi spiste middag så snakket vi vel om det meste av temaer. Vi hadde gått tur tidligere i uka, men temaene var utømmelige. Vi hadde endel oppdateringer fra forrige gang også.

dessert

Innen vi hadde kommet til desserten, så hadde vi flere planer allerede for samme kvelden. 

hønefoss julepynting

Når vi kom ut fra Eger & co var det skikkelig surt og kaldt. Ble iskald på nesa når vi rundet hjørnet ved torget. Det var bare å trekke opp glidelåsen på jakka og sette opp farten.

hønefoss julepynting

Jeg stakk innom hjemme for å fyre i ovnen. Så kjørte jeg opp til Sokna og plukket opp Wence Lill hos henne og vi satte kursen til Noresund. Vi hadde bestemt oss for å sikre oss billettene til Kryllingkrutt sin forestilling på Sole Gjestegård i februar.

julepynt låvenisse

Vi fikk ordnet både billetter, nissefotografering, gavekort til julegave for mamma og pappa på Krøderen kro, samt egg rett fra hønsehuset før vi var hjemme igjen. Vi er rimelig effektive når vi først setter igang. Mens vi spiste middag, så hadde vi bestemt oss for to turmål bare snøen forsvinner.

julenisse låvenisse

Nå er det bare noen dager til nytt år... bare å nyte de siste dagene av juleferien. 


9 kommentarer:

  1. Beautiful shots, beautiful food and beautiful decorations. Christmas is a magical time of year.

    Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

    Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  2. Jag hoppas att det stämmer att det blir mycket solsken 2024. Inte för varm sommar dock utan lagom :D Mysigt med god mat i trevligt sällskap och sedan en tur i vintervädret :D Stackars tomten såg lite frusen ut. Men han var nog varmt klädd.

    SvarSlett
  3. WOW, the snow sure is pretty and so is the sun peeking through. The food looks delicious!

    SvarSlett
  4. Lovely photos- how do I translate your sentences? Happy New year!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi, you translate my blog by looking on the right side, there it says translate and a google G. There you can choose the language. If you are reading on a mobile phone, you must scroll to the bottom and select "net version" then you will see the selection on the right-hand side. Good luck! Happy New Year.

      Lillian

      Slett
  5. Ja, det er så godt at det går mot lysere tider igjen. Det er deilig å tenke på nå. Dere er alltid effektive :)

    SvarSlett
  6. A rest is a good thing, I hope you go back in January feeling refreshed.

    SvarSlett
  7. Det ser ut til at vi skal få mere snø og mere sol framover. Vi må prøve oss på en skitur på fjellet utpå vinteren, Lillian! Ha ei fortsatt god jul 🥳 -Nøve

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...