mandag 6. november 2023

Julestemning

julestemning

Jeg liker jula jeg. De som ikke liker jula mener stort sett at det bare er stress og mas med mye styr. Nei det trenger det slett ikke å være. Jeg har en bedagelig jul, hvor jeg ikke gjør mer ut av ting enn nødvendig. 

julestemning

Jula er først og fremst julenisser, julestjerner og juletre i ekte vare. Granbuske som aller helst skal nå i taket. Ei lita julegave eller to til de aller nærmeste. Jula er ikke noe må ting og ikke noe bør ting. Da har jeg fri fra jobb og skal kose meg. 

julestemning

I år har Kenneth og Ingrid invitert til julaften hos seg. Det blir kos og se Sofies andre julaften. Litt mer fart i år tenker jeg. Hun var ganske rolig når hun var hos meg i fjor. Både Patran, Merethe og Marius kommer også, men en del av familien til Ingrid kommer også. Så i år tror jeg at gavene blir hjemme. Så kan vi pakke dem opp her i etterkant. Holder nok med de pakkene som dukker opp der i år. Når vi blir så mange blir det fryktelig mange gaver totalt.

julestemning

Etter jobb i dag måtte jeg innom Kuben i Hønefoss, Patran fant nemlig tilbehør til julegava som vi har til Sofie, så da ble jeg sendt på shoppingoppdrag etter jobb. Patran egner seg mye bedre til slike oppdrag enn det jeg gjør, men jeg fant det jeg skulle. Etterpå dro jeg på Plantasjen, etter noen småting jeg trengte. Ble litt satt ut av alle nissene, så jeg fikk ikke med meg alt jeg skulle ha med hjem. Får se hva jeg får til i løpet av uka.

julestemning

Gleder meg til adventshelga da jeg kan henge opp julestjerner igjen, sette fram smånisser. Spørs om de må få ny plass i år, for nå er hylla nede i trappa full av steiner. Steinsamlingen min har økt betraktelig i løpet av året. 

julestemning

Jeg har laget en årskavalkade i år også, så nyttårsaften kommer det en oversikt over alt jeg har holdt på med gjennom året. Det har blitt noen turer til tross for et elendig vær. Så alle overnattingsturene jeg hadde planer om får vente til neste år. Noe må man da ha å glede seg til da også.

julestemning

Jeg var en snartur innom Clas Ohlson i dag også, der hadde de knotter til innredninger, så der skal jeg ta meg en tur og kjøpe nye knotter til kjøkkeninnredningen min. Der er noen knotter som har gått til boikott av sitt oppdrag, for å si det sånn. Da kan jeg jo male veggene, for jeg må male taket. Men før jeg kan gå igang med det, må jeg vaske det ned. Det er vel det som holder meg igjen egentlig. Det er mye jobb med mønstret glassfibertapet som alle skulle ha på veggene i begynnelsen av 90 tallet.

julestemning

Jeg har ingen store planer framover, så om man gjør litt hver dag, eller i det minste hver helg, ja da kan jeg jo bli ferdig før neste år... Jeg har kjøpt meg nye kjøkkengardiner som jeg tror blir veldig fine når jeg får malt kjøkkenet, men de får komme opp når julegardinene blir tatt ned i januar en gang.

julestemning

Jeg kjøpte meg vifte til å ha på vedovnen i dag også, så får jeg se om det er noe forskjell, i og med at jeg bare har fyring nede. Jeg har vifte i stue taket i trappa, så det blir litt sirkulasjon. 

julestemning

Til tross for mange juleblomster på plantasjen så ble det ikke med en eneste blomst med hjem. Det pleier å være tilbud på grønne planter i januar, så kanskje jeg skal vente til da med å investere i store grønne potteplanter.

julestemning

Er det julepynt de har hentet fram fra lageret siden sist jul tro, i og med at de kjører 50% allerede...

julestemning

Nyt jula, det skal jeg. Noen lyspunkter må man ha i denne mørke årstiden, Om vel en måned snur sola igjen og vi går en lysere tid i møte. Nyt vinteren!

julestemning



17 kommentarer:

  1. Jeg blir nesten dårlig av å se julenisser alt nå. Julestjerner kan godt vente litt til de også. Jeg liker også jula, men de begynner alt for tidlig i butikkene ( synes jeg da ).

    SvarSlett
  2. Everything sure is pretty. We are big Christmas fans here too, for so many reasons. Sophie sure will have fun during her 2nd Christmas, her pretty eyes will really glow!

    SvarSlett
  3. I love Christmas, too, but am more focused on the religious part than the commercial part. I feel like it's too early to start all the hooplah for me. It distracts me from what I want to reflect on most.
    That said, your photos are lovely and certainly full of Christmas spirit!
    Thank you for sharing at http://image-in-ing.blogspot.com/2023/11/last-post-from-longwood-gardens-for.html

    SvarSlett
  4. Ah the time to cheer is near!

    SvarSlett
  5. Love all the Christmas decorations you found on your shopping journey...even the gnomes!

    SvarSlett
  6. Jag är också en stor julfantast och jag väntar tålmodigt till adevent innan jag börjar pynta. Men visst blir man sugen på att sätta igång tidigare. Här har jag precis lärt mig att många firar novent, ett nytt ord för de som inte kan vänta :D Alla får göra som de vill men jag vill ha kvar den stämning som blir i december. Vilket stort julfirande det blir för er del och det kanske är en god idé att vänta med dina julklappar till ett annat tillfälle.

    SvarSlett
  7. The most wonderful time of year. I love Christmas.

    Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

    Have a fabulous Happy Tuesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  8. We love Christmas but as said above, I prefer to wait with decorating until at the earliest the first week of December, but to each his own.
    Thank you for sharing your links with us at #286 SSPS Linky. See you again next week.

    SvarSlett
  9. Everything looks beautiful! I love decorating for Christmas, but I usually wait until American Thanksgiving before I get everything out! Visiting from Peabea's linkup

    SvarSlett
  10. Beautiful Christmas photos. I love the spirit of Christmas best of all. People just seem to be at their happies, and I love being in the stores and hearing the Christmas music.

    SvarSlett
  11. Also, forgot to say, sounds like some lovely family plans for the holidays.

    SvarSlett
  12. Everything looks so pretty, Lillian.
    Love all the Christmas decorations you found.

    Hugs and blessings

    SvarSlett
  13. Christmas can be such a happy time! I do enjoy seeing all the pretty decor.

    SvarSlett
  14. Your corner of the world is all set for Christmas! Such a festive and joyful season. Have fun shopping and getting ready for the holiday. :)

    SvarSlett
  15. I don´t celebrate x-mas but I wish Merry X-mas to everybody who does.

    SvarSlett
  16. Yes, it`s the fine mood of this time in the year. I love it so much.

    Thank you for sharing at
    MosaicMonday

    Hugs by Heidrun

    SvarSlett
  17. Everything is so beautiful! I can't wait to get started decorating this year. The grandkids really look forward to helping me with the tree and hanging all of the ornaments. Thank you for sharing with us at the Senior Salon Pit Stop party. Wishing you a blessed holiday season.
    Maria

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...