lørdag 4. november 2023

Kidnapping i barnehagen


På fredag var det kidnapping på høyt nivå i barnehagen. Nytt snøkaos og en skulle tro at folk aldri hadde hørt om snø engang. Hvor vanskelig kan det være å brøyte veier og kjøre på vinterdekk. Hva i all verden får folk til å tro at det går greit med sommerdekk når det snør store kjerringer?


Men bestemor og Sofie hadde både dekk og bra bil, så vi kom oss på butikken for å handle inn til helga. Når man er på tur med Bestemor så havner det stort sett noe i munnen også. Kan jo ikke være sulten om man skulle slumpe til å sovne i bilen på vei hjem.


Det ble ikke noe soving etter barnehagen, så etter kveldsmat og bading sovnet hun raskt klokka åtte om kvelden.


Skikkelig uthvilt due som etter 12,5 timer søvn slukte frokosten i dag tidlig. Kenneth var litt oppgitt over at jeg slipper å opp halv seks med henne når hun ligger her.... Godt sovehjerte hos meg har hun alltid hatt, fra hun lå her første gangen 4 måneder gammel.


Nå som Dua er i bedre form, så merkes det at foreldrene er blitt smittet. Så jeg kidnappet henne i barnehagen etter jobb på fredag. Jeg fant raskt ut at hun kunne jo likegodt ligge over hos meg, så kunne de få sove skikkelig ut. Patran kom uventet hjem denne helga også, så da ble det dobbelt kos på Sofie.


Det er ikke så enkelt å leike i snøen med votter, men vi var ute en times tid før hun skulle inn for å sove igjen.


Koselig med unger som koser seg ute.


På fredag snødde det så si hele dagen, bare litt regn innimellom, så det var mye kram snø. Nesten overkram, så noe snømann var det ikke enkelt å lage.


Det er ikke ofte en får til bilde av henne uten at hun smiler stort.


Om ei uke nå, så er hun ett år allerede.


Brøytekanter må sjekkes ut.


Hun liker best å utforske ting på egenhånd i sitt eget tempo, så jeg følger stort sett etter og assistere litt i ny og ne.


Så kom pappa og startet med traktoren. Først hjalp vi han med å justere vinkelen så den skulle passe i uthuset.


Så var det bare å vente litt til han var klar for å kjøre på plass skrapa. Det er alltid gromt når Dua er på besøk. Pappa har hun sett så mye at han kan bare ta henne opp på fanget, mens i går var hun litt skeptisk til mamma når de kom en liten tur på kvelden. Da var oldefar sitt fang helt greit. Oldemor fikk litt kos før de gikk hjem og Sofie skulle bade og sove til kvelds.


Litt kjedelig å sitte rolig for å vente på at han var klar til å kjøre, så da ble det mer krabbing i snøen.


Så var det endelig på tide å kjøre


Litt gøy da, jeg var med å kjørte traktor, Kenneth har mange timer i traktoren og nå er Sofie med på kjøretur også.


Sofie ventet i traktoren mens han koblet fra skrapa og gjorde seg klar til å kjøre tilbake til huset.


Jeg tok av utedressen når vi kom inn, så tenkte jeg å ta av ulldressen hun hadde under. Men innen jeg fikk av meg sko og jakke, så var hun langt opp i trappa. Da var det bare å følge etter og kle av henne resten oppe i stua.





 

7 kommentarer:

  1. For henne må det være spennende å utforske den første snøen. Så fint bilde av henne der hun ikke smiler.

    SvarSlett
  2. She is getting to be a big girl, exploring is fun for her. It's hard to believe she is going to be one year old already.

    SvarSlett
  3. Such a sweet children, with a lovely smile. Yes, I agree ... we have each winter the same situation: some people ignore the snow, ignore ice on the street. But the worst are the cyclists between the snow hills on the road.

    Thank you for sharing at MosaicMonday.
    Have a good week. Greetings by Heidrun

    SvarSlett
  4. Det är så mycket äventyr när ni är tillsammans så kanske är det inte konstigt om Sofie sover gott och länge. Hon har så många omkring sig som hon tycker om och som gärna ägnar sig åt henne. Jag tror att alla ungar gillar att vara ute i snön när de är små. Det beror nog mer på vad föräldrarna gillar om de växer upp utan att ha fått smak för vinter och snö. I alla fall upp till en viss ålder.

    SvarSlett
  5. What fun for this little one! What a wonderful life to be able to play and enjoy so many good experiences!

    SvarSlett
  6. She's a huge Awww. She's most adorable. You have tons of wonderful memories in these photographs.

    Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

    Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to the furbabes and a smooch to your grand. ♥

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...