fredag 17. november 2023

Hønefoss i mørket

 hønefoss i mørket


Det er mye å titte på når man tar seg en runde i Hønefoss, etter at det har blitt mørkt. Jeg og Kjersti fikk en skravletur og hundene fikk mengder å snuse på. Kjersti hadde bare med seg Frida, men jeg hadde med begge mine.

hønefoss i mørket

Vi parkerte på gamle meieriet for å få en litt annen runde enn om vi hadde parkert på Stadion eller ved Peters øya. Jeg hadde med kamera for å teste litt. Resultatet ble jeg bare sånn passelig fornøyd med.

hønefoss i mørket

Det var kommet opp noe lys, men julepynten kommer vel 25. når de skulle ha julegate åpning med nisse og juletrær på både Nordre og Søndre torg. De heter vel vinterlys dette som er hengt opp nå...

hønefoss i mørket

Det er litt stusslig i byen, for der finnes det ikke et eneste snøfnugg. På søndag er det spådd litt snø igjen, så det er lov å håpe på litt julestemning i desember.

hønefoss i mørket

Stjernehimmel ble det hengt opp to forskjellige steder i fjor, men de rakk jeg ikke å se i mørket før de ble slukket. Men på torsdag fikk jeg sett dem. Om det er så pent er jeg ikke så sikker på, men det blir lyst da.

hønefoss i mørket

I helga blir det huset fult, med både Merethe, Marius, Patran og Sofie. Jeg handlet inn i går, så nå er det bare å kose seg i helga, uten stor innsats. Julegavene er jeg ferdig med og jeg skal ikke ha besøk i jula, så da er det ikke mye å styre med. Ikke på to uker i det minste. Trenger ikke pynte før desember.

hønefoss i mørket

Gamle Hønefoss hjelpefengsel. I den gamle luftegården er det laget parkanlegg med grusgang, plen og blomsterbed.

hønefoss i mørket

Frida, Hailey og Bella. Frida er ikke så veldig begeistret for å posere sammen med Hailey for hun har tuktet henne litt en gang. Da viser Frida respekt etterpå.

hønefoss i mørket

Det er et mye finere bygg i mørket med lyssetting, enn det er i dagslys.

hønefoss i mørket

Det ble en times runde i sentrum før vi satte kursen mot bilene igjen.

hønefoss i mørket

Blir nok finere når julelysene kommer opp.


Det var ikke mange folka å se, de fleste hadde vel hastet hjem for å spise middag.

hønefoss i mørket

Det pleier å være mye lys oppover Stabelsgata, men de var ikke hengt opp ennå. Kanskje det ikke blir lys der i år. Området Stabells gate - Søndre torg er en sentral del av Hønefoss sentrum med høy verneverdi. Historien strekker seg tilbake til byens første år. Gateløpet viser tydelig at det har kommet til før den regulerte byen ble anlagt, mens bebyggelsen i hovedsak er nyere. Her er flere store bygårder i jugendstil med en høy grad av autentisitet og høy arkitektonisk og kunstnerisk verdi. Bygningene viser variasjon innenfor stilperioden. De nybarokke jugend gavlene på utvidelsen av Hønefoss Brugs sliperi er blitt et symbol for Hønefoss.

hønefoss i mørket

Litt småkaldt, men vi hadde kledd oss godt. Trivelig å tusle rundt i gatene på kveldstid og skravle litt. Vi prøver å holde det ved like, så det ikke går så lang tid som sist.

hønefoss i mørket

Fra jernbanestasjonen kan man se lysene fra Slalåmbakken på Ringkollen. Der kjører de snøkanoner for harde taket.

hønefoss i mørket

Den gamle jernbanebrua er lyssatt, men de kunne klart seg med halvparten synes jeg.

hønefoss i mørket

3 kommentarer:

  1. Trevligt med en stadstur i mörker. Det blir nog snart julpyntat och fint med diverse ljusslingor och annat.

    SvarSlett
  2. Those were wonderful photos! Thanks for taking us to such a beautiful place!

    SvarSlett
  3. That was a beautiful night walk!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...