fredag 22. april 2022

Fredags følelse

pusekatt kattepus pus katt

Her i huset nyter vi at det er fredag. Vi har turplaner både i kveld, i morgen og på søndag, så dette blir ei bra helg. I kveld skal jeg bare nyte fredagsfølelsen i all mass. Jeg har sikkert endel jeg burde gjøre, men det kan jeg gjøre når det blir dårlig vær. 

pus katt pusekatt kattepus

Ja hva er det egentlig som gir selveste fredagsfølelsen? Er det bare det at det ikke skjer noe? Eller har du noe spesielt som gjør at du kjenner at NÅ er det fredag? Jeg har ikke akkurat noe spesielt som skjer på fredager. Da er det stort sett veldig rolig. Det er sjelden jeg skal ut på noe en fredag etter jobb. Man er litt sigen når en kommer hjem fra jobb en fredag, har spist mat og gått tur med hunder. Da er det deilig og ikke skulle noe mer. 

pus katt pusekatt kattepus leonberger

Nå som det er våren, så er det kanskje bedre å spørre om hva som gir deg vårfølelse. Jeg får vårfølelse når de første blomstene dukker opp i veikanten. Når gåsungene på trærne blir gule. Når snøen forsvinner og sommerdekkene kommer på bilen. 

pus katt pusekatt kattepus leonberger

Jeg har hatt mye vårtegn i det siste, så mye at jeg har skikkelig vårfølelse.  Jeg har satt ut hagemøbler og lagt om til sommerdekk på bilen. Pantet aller tomflaskene i kjelleren slik at jeg har funnet ned til malingsspannene som står der. Jeg har sådd i krukker og potter. Jeg har hatt det første døgnet som jeg ikke har fyrt i vedovnen på kvelden. 

pus katt pusekatt kattepus leonberger

Dyra har også litt vårfølelse, de har begynt å røyte. Jeg børster Bella ute så hårføyka står til alle kanter. Det setter småfuglene stor pris på. Både linerla og andre trekkfugler samler etter beste evne for å polstre redet sitt. Blåmeisen har begynt å ordne i fuglekassene sine. Hadde håp om kanskje noen andre hadde flyttet inn, men det ser ut til at blåmeisen blir boende i år også.

pusekatt kattepus pus katt

På onsdag etter jobb var det en runde om Bjørneplassen, da røss det på med vårtegn. Vi fant årets første hvitveis. Vi så spor etter rådyr, hjort, elg, grevling og en hvit harepus.

pusekatt kattepus pus katt

Et annet vårtegn er at kattene er mye mer aktive ute. Evig musejakt.

pusekatt kattepus pus katt

Best å sjekke alle muligheter for ei musesteik. Når våren viser seg så myldrer musene fra også, så gutta får en travel tid framover.

pusekatt kattepus pus katt

Jeg har laget ei turgruppe på Facebook som du kan være med i om du er interessert i å være med på tur.  Jeg har ikke tenkt å administrere regelmessige turer, men lage et sted hvor folk kan møtes og avtale turer i nærmiljøet.


5 kommentarer:

  1. Oh you fur persons are awesome ~ wonderful post and photos ~ Xo

    Wishing you love and laughter in your days,

    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  2. Aw, so adorable. I enjoy seeing your furbabes throughout the week.

    Thank you for joining the Feline Friday Blog Hop.

    Have a purrfect Feline Friday and weekend, Lillian. Scritches to all the furbabes. ♥

    SvarSlett
  3. Oh what beautiful furries you have. I 100% agree about enjoying spring and nice days.
    The other day I was going to dust and vacuum. The weather was gorgeous I decided to take a walk. I can dust and vacuum when it is hot and muggy outside.
    Hugs Cecilia

    SvarSlett
  4. Det är många år sedan jag hade någon särskilt fredagskänsla. Men vårkänslor har jag väldigt många just nu. Det dyker upp vårtecken hela tiden och det är härligt :D

    SvarSlett
  5. Awww love your cats and the dogs love them too! Nice that you take their fur and put it outside for the birds to use! Very smart too! Have a lovely weekend!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...