lørdag 3. februar 2024

Cowgirl

 fjøsjente

Og apropos bestemorskills som vi var inne på i går, så er det jammen litt bestemorskills å ta med Dua mi på tur i fjøset. Vi koser oss like mye begge to når vi får hilse på kuene. På onsdag så suset vi oss innom fjøset før vi dro hjem igjen.

ku kalv

 De eldste kalvene har begynt å få kraftfor, så da har de fått egen krok med kraftfor som kuene ikke får tak i. Jeg visste at det hadde kommet flere kalver, Så da var det fristende å ta en tur innom for å titte.

ku kalv

489 som pleier å stille opp så vi ikke noe til denne dagen, men det var et par andre som kom stikkende med mulen sin for kos. De hadde ikke mat i forhekken, men litt lenger inn i bingen så kalvene skulle få tak i maten også.

ku kalv

Det er så morsomt å ha henne med på ting. Hun er så oppmerksom på dyra og hadde ikke veldig lyst til å være med ut igjen fra fjøset. Vi gikk litt fram og tilbake og ble busted på kamera. Ikke bare ble vi busted, vi ble til og med sladret på til Kenneth og Ingrid.

ku kalv

Denne var like nysgjerrig på Sofie som Sofie var på den. Kalven kom nesten bort til gjerdet, men mamman holdt seg tett ved hele tiden. Klart det, man må passe på ungen sin.

ku kalv

Sofie var ikke interessert i sauene denne gangen heller. Jeg klappet nå litt på gutta jeg da. De krever litt oppmerksomhet når en går forbi.

ku kalv

Det er ikke bare bare å ta bilder i fjøset når man skal zoome litt. Da må man bruke begge hender, men Sofie trenger litt støtte. Hun vil gjerne gå selv, men når man er litt ustø ved hindringer er det greit å holde henne litt i hånda. Det er liksom ikke helt nyvasket parkett i fjøset. Selv om vi pleier å grise oss litt til, så trenger vi ikke akkurat bade i kumøkk selv om vi skal bade på kvelden.

ku kalv

Ser ut som det kommer en kalv til også, denne kua var virkelig brei.

ku kalv

Sauene fulgte med på Sofie. Det var mye peking og seeeeee og ooooooo

kuer kalver

Vi koser oss begge to når vi er i fjøset. 

kuer kalver

Det var en liten en som slett ikke var veldig gammel. Den gikk alene sammen med mamman sin. Lå rolig i halmen og koset seg.

kuer kalver

Tenk å ha en så stor og sterk mamma som passer på en. 

sau vær

Etterhvert fikk jeg lurt henne med meg bort til sauene så vi fant døra ut igjen. Etter litt sauekos så tuslet vi i snøen for å vaske støvler og sko før vi satte oss inn i bilen igjen.


9 kommentarer:

  1. Dere er så heldige som kan besøke både kuer og sauer. Kalvene er utrolig søte. Så klart at mamman passer på barnet sitt. Vi pattedyr er ganske like.

    SvarSlett
  2. It's nice to see that sweet little one enjoying all of the barn animals, that's a really good experience for her.

    SvarSlett
  3. Tänk att få upptäcka världen genom ett barns ögon. Det måste bli som en nyupptäckt även för dig :D Det är klart hon tar efter dig och gillar samma saker när du tar med henne på så mycket spännande. Hon har tur som har dig...och tvärtom :D

    SvarSlett
  4. It is very good that Sofie gets to see and understand about the cattle and sheep. From where they come from and how they are reared. And to be respectful and cautious too. I hope she grows up to be a true nature lover.
    ERin

    SvarSlett
  5. Lovely, lovely, lovely... in each scene. Thank you so much for sharing at
    MosaicMonday

    Please let a comment there.

    SvarSlett
  6. Oh my, the cowgirl is adorable. I just love the cows, they are cute critters.
    Take care, have a great day and happy new week!

    SvarSlett
  7. That's a fun afternoon with the animals.

    SvarSlett
  8. Beautiful photo share. Happy Monday
    My mosaic is HERE

    Much♡love

    SvarSlett
  9. She is soaking it in and learning so much! I love this post and think it's so great for girls AND boys to experience things like this!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...