tirsdag 13. februar 2024

Med Hallinger til Oppsalsåsen

gulsvik hallingdal

Litt ribbeinsbrudd er liten hindring for en skitur. Man må bare holde seg på beina og ikke bøye seg mer enn man må. Selv jeg så at det kunne bli en bitte liten utfordring, så det endte med at vi avtalte tur på beina isteden. Jeg lempet jentene inn i bilen og dro for å møtte Inger Synøve og gutta på samme parkeringa som skiløypa startet. Greit med noen holdepunkter, for jeg er ikke akkurat lommekjent i Hallingdal rundt Gulsvik.


Turen bar litt preg av hvor det var brøytet etter de siste snøfallene, så det ble mye frem og tilbake turer. Det startet med kurs mot veien til Kringsjå, men der ble det brått mye snø, så gikk vi bortover der hvor det egentlig gikk skiløype, men som det nå var kjørt biler, før vi endte opp med å følge lastebærerspor på kryss og tvers i et hogstfelt. Lettere kupert tur, for å si det sånn.

gulsvik hallingdal

Det er ikke langt oppe i lia en skal før en har litt utsikt. Krøderen for våre føtter, men dårlig sikt oppover dalen på søndag. Vi begynte å tenke etter når vi sist hadde vært på tur, og jammen begynte det å bli noen måneder siden sist. Høsten bar jo preg av så mye regnvær, så det ble vel overnattingsturen i Vats som var siste sprell sammen. Det var i slutten av august. Vi får ikke la det gå like lenge til neste gang.

gulsvik hallingdal

Vi møtte ingen biler, men brått var ikke veien brøytet lenger, men det var bare nattens snø som ikke var fjernet.

gulsvik hallingdal

Bom over veien kunne fort blitt en stor hindring. Men den var ikke så lav, så jeg fikk kreket meg under den, til Inger Synøves store fryd. Fjellgeita føltes brått ikke ut som noe fjellgeit lenger. Jeg var jo fullstendig klar over at jeg måtte under en gang til for å komme tilbake til bilen.

gulsvik hallingdal

Hjortedyra blir foret nede i bygda, så det var ikke et dyrespor å se i mils omkrets. Da slapp vi hundene så de kunne løpe litt. Brøytekantene var jo så høye så det var ingen fare med at de skulle jumpe over og forsvinne inn i skauen.

gulsvik hallingdal

Det ble endel snusing på Tølle og Findus. Jentene tissa litt og det er jo ikke så lenge siden de hadde løpetid. Spennende på tur med jentene igjen.

gulsvik hallingdal lundehund leonberger

Bella legger seg ned til lundehund gutta og vil gjerne leike med dem.

gulsvik hallingdal

Brått ble det veldig mye snø i veien og vi måtte snu og fortsette mot bilen igjen. 

gulsvik hallingdal

Det var tydelig å se at hundene satte stor pris på å treffes igjen for å leike sammen. 

gulsvik hallingdal

Bella sjekker at alle er med.

istapper

Det er synd at det er så få steder å stoppe langs riksveien oppover til Gulsvik, i år er det mengder med istapper, nesten hele isbreer som henger over kanten ned mor riksveien.

gulsvik hallingdal lundehund leonberger golden retriever

Når vi nærmet oss bilen satte vi bånd på dem igjen, så gikk vi innover der hvor skiløypa pleide å gå. Men denne gangen var det kjørt biler innover. Klart dette måtte sjekkes ut. Alt som ikke er som det pleier må jo ha en årsak.

gulsvik hallingdal lundehund leonberger

Etter nærmere studering av sporene i veien, fant vi ut at alle som hadde gått innover hadde også gått tilbake igjen. Inkludert akebrettet. Så da fikk de løpe litt igjen.

lundehund leonberger

Findus var mer opptatt av å kline med Bella

gulsvik hallingdal

Det var ikke så langt innover veien før vi skjønte hvorfor de hadde kjørt bil der og veien hadde vært brøytet i vinter.

gulsvik hallingdal

Gutter og store maskiner slår ikke feil.

gulsvik hallingdal leonberger

For å få litt lengde på turen fulgte vi lastebærersporene på kryss og tvers av hogstgruppa oppover. Utsikt er aldri feil når man er på tur. Da må man gjerne karre seg opp noen bakker. Tåka hindret den lange utsikten, men vi så de et lite stykke.

gulsvik hallingdal

Ikke sikkert det er like pent her til sommeren, men vi krabbet oss nå oppover Oppsalsåsen.

gulsvik hallingdal

Det var ikke den helt store farta på meg, men Inger Synøve klaget ikke. Det var vel egentlig ikke sti eller terreng for stor fart  heller, men man går litt og binder seg når man veit at man for all del ikke må snuble og dette i bakken.

gulsvik hallingdal

Vi så etter elg, men det var ikke antydning til noen andre enn oss i mils omkrets.

gulsvik hallingdal

Vi nærmet oss toppen av hogstfeltet, og skjønte at lastbæreren ikke hadde kjørt lenger.

gulsvik hallingdal

Det er mye istapper i naturen i år.

gulsvik hallingdal

Så var det bare å nyte utsikten før vi satte kursen mot bilene igjen. For siste gangen denne gangen. Det gikk greit å komme seg nedover igjen uten å skli eller snuble. Søndagens nedtur kom da vi parkerte ved Hallingporten og så at det var to turbusser der. Køa møtte oss når vi lukket opp døra, så det ble hjemreise uten middag. Da er veien hjem lang når man er litt småsliten og sulten.


7 kommentarer:

  1. I'm glad your rib isn't keeping you from having fun out and abouts skiing. The snow scenes sure are pretty. Hello sweet pups!

    SvarSlett
  2. I'm glad you are able to go on your trips in spite of your injury. It looks beautiful and the dogs had a wonderful time, I could tell.

    SvarSlett
  3. Istappene må jo skyldes det kalde og noen ganger det varme været som har vært i år. Mye tømmer som er hugget der ja.

    SvarSlett
  4. Det är ju tur att du inte skadade dig i benen eller fötterna utan "bara" revbenet. Med lite envishet och viss försiktighet så kunde du komma ut på en härlig runda i fin vintermiljö. Kul att hundarna gillar varandra. Bella ser ut att njuta rejält när hon blir gosad med :D Skönt att allt gick bra och att du inte snubblade en enda gång.

    SvarSlett
  5. Hej Lillian!
    Det var en härlig tur, men den kräver bra kondition, och att se var man sätter fötterna. Antar att det blev tungt att gå i djupare snö. Hundarna ser ut att trivas bra. Vacker natur.
    Hälsningar Marika

    SvarSlett
  6. Fascinating winter walk with you and the dogs! Despite the fractured rib, it sounds like you made the most of it with beautiful views and playful pups.

    SvarSlett
  7. Yikes on the rib. I hope it heals quickly.

    What beautiful shots of your adventure. All that snow. The pups love the snow.

    Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

    Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. Healing hugs to you and scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...