lørdag 17. februar 2024

Quantico av White Arctic Mist

  hvit gjeterhund

Hvit gjeterhund skal være livlig og balansert, liker å være i aktivitet. Den er oppmerksom og med god læreevne. Den er vennlig og omtenksom, sosial og sterkt knyttet til sine eiere. Rasen står nærmere sitt opphav som gjeterhund enn den moderne tyske schäferhunden, og det er i dag store forskjeller mellom hvit gjeterhund og schäferhund, både mentalt og eksteriørt. Rasen har behov for moderat fysisk og mental stimuli. Dette er en glad og lettlært sportshund som kan læres det meste! Dens sosiale karakter gjør at den kan tilpasse seg de fleste situasjoner. Det er en mild type hund, som egner seg til de aller fleste hundesportene.

hvit gjeterhund

Denne har jeg ventet lenge på. Jeg venter stort sett lenge på mine valper. Jeg vet hva jeg vil ha og venter på å få det som jeg vil. Man har så lite igjen for å bare kjøpe det første og beste man ser. Skal du ha deg hund, gjør hjemmeleksa di og ikke fir på kravene du setter deg. Bedre uten enn å ha noe halvveis. Nå blir det Trondheimstur for å plukke opp Sognafarets nye håp etter Heidii og Sjaman. Jeg gleder meg til hun er gammel nok til valpeshow. Det er en genialmåte for sosialisering blant mange andre hunder. Tusen takk Mette og Trude for muligheten til å få denne frøkna i hus.


Mamman til valpen min, den fineste hvite gjeterhund tispa jeg har sett. Jeg har trålet internet, instagram og mye annet lenge før jeg dumpet inn på henne. Så er jeg så heldig å få hente en av valpene etter henne!

Blant hundene som betraktes som opphavet til den tyske schäferhunden forekom det individ med hvit pels. En av disse var «Greif», som ble stilt ut i Hannover 1882. Han var bestefar til den legendariske hannhunden «Hektor Linksrheim» også kalt «Horand von Grafath», som siden har blitt betraktet som schäferhundens stamfar. «Horand» var bærer av genet for hvit pels. 1933 ble den hvite fargen hos schäfer forbudt, og de hvite individene forsvant stort sett fra Europa, men ble avlet videre på i blant annet Canada og USA.

rosa

Varga 5 uker

I begynnelsen av 1970-tallet ble de første hundene importert til Sveits og den amerikanske hannhunden «Lobo», født 5.mars 1966, kan betraktes som rasens stamfar i Sveits. Med Lobos avkom og flere importer fra Canada og USA økte rasen sakte men sikkert i antall. Det er nå bedrevet avl i mange generasjoner og det finnes i dag et stort antall hvite gjeterhunder over hele Europa. Sveits søkte til FCI (den internasjonale kennelklubborganisasjonen) om å godkjenne hvit gjeterhund som selvstendig rase og i 2002 ble søknaden godkjent. Genet som sørger for den helt hvite fargen, er fra begynnelsen av en naturlig del av schæferens arvemateriale, som har blitt fremtredende i den hvite gjeterhunden. Rasen har ikke blitt krysset med andre raser for å få fram den hvite pelsen, og selv om man skulle tro det er disse hundene faktisk ikke albinoer. De skal ha mørk hud, mørk snute og være mørke rundt øynene. ”Vinternese” er lov, men andre varianter regnes som diskvalifiserende feil.



Når hun er 7 uker har ørene reist seg og hun er snart klar for å komme til sitt nye hjem. Neste helg drar jeg og Patran på dagstur til Trondheimstraktene for å hente henne.




6 kommentarer:

  1. Oi, så heldig du er! Hun ser helt nydelig ut.

    SvarSlett
  2. Awww! We had a white German shepherd husky mix once. Best dog ever. So sweet!

    SvarSlett
  3. Men ååååh, vilken liten sötnos <3 Nu blir jag lite avundsjuk men vilken tur den fina hundflickan har som får komma hem till dig och din flock. Hon kommer säkert att trivas och passa bra in i er gemenskap. Det ska bli jättekul att få följa ännu en valp som flyttar hem till dig :D

    SvarSlett
  4. Such wonderful photos of those totally gorgeous dogs!

    SvarSlett
  5. I am thrilled for you and for the pup, she's going to have a beautiful life with you.

    SvarSlett
  6. Awww, what an adorable pup. Awww.

    Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

    Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...