onsdag 7. februar 2024

Går ihop

by tur leonberger labrador golden retriever

Jeg møtte Kjersti ved gamle meieriet og vi la i vei ned til byen. Det er trivelig å klare nesten hele turen mens det er lyst. Det var ikke før på slutten det var mørkt. Turgåing når det er blåtimen er nydelig uansett hvor man er.

by tur

Gåing er genialt enkelt. Du kan gjøre det hvor som helst og når som helst. En gåtur gir overskudd og velvære, noe som gir økt motivasjon til å gi kroppen sunne måltider. Vi får også bedre selvkontroll etter aktivitet, det vil si bedre kapasitet til å stå imot fristelser og ta fornuftige spisevalg. Gode gåvaner er en av de beste gavene du kan gi deg selv når du ønsker god helse, mentalt overskudd og varig lavere vekt. Du trenger verken avansert utstyr eller spesielle lokaler. Og du kan kombinere gåing med andre aktiviteter. 

golden retriever leonberger labrador

En liten runde i fengselshagen og det obligatoriske bildet oppe på krakken. Det varierer litt på hvilken av krakkene vi velger. Frida ser litt engstelig ut. Kanskje ikke så rart med slike lømler bak seg.

by tur hunder på krakk

For noen treningsformer, som styrkeøvelser eller yoga, må du lære deg å trene riktig. Det er ikke nødvendig når du går, for det kan du jo allerede. Når du er ute og går, skilles det ut signalstoffer i hjernen som gjør at du føler deg gladere, tenker klarere og lærer raskere. Du blir mer kreativ og får større kapasitet til å planlegge, ta bevisste valg og bruke selvkontroll. Å gå en tur er faktisk noe av det beste du kan gjøre for hjernen din! 

by tur

I det du reiser deg opp og går sakte bortover, blir forbrenningen tre ganger høyere. Skrur du opp farten til rask gange, bruker du 5-6 ganger så mange kalorier som i hvile. Tenk over hvilke fordeler det kan gi deg, lag en plan for når og hvor du kan gå litt ekstra, og gled deg til å høste alle de vidunderlige gevinstene, både i dag og i fremtiden. Å bli en person med gode gåvaner er en av de beste gavene du kan gi deg selv.

by tur  utsikt

Når man beveger seg litt opp i høyden, ja da følger det litt utsikt med i samme slengen. Ser du toget som passerer midt i bildet?

by tur  utsikt

Her har vi praktisk talt hele byen for våre føtter.

by tur tunell

Gjennom tunellen var det mye ekko og ingen sikt siden den svinger hele tiden. God sosialisering for hundene. Takk for turen Kjersti!



8 kommentarer:

  1. Flotte bilder av hundene på krakken. Frida ser litt skremt ut ja. Gåing er en fin aktivitet ja, og kan gjøres overalt. Ikke krever det ekstra utstyr heller nei.

    SvarSlett
  2. Nice to see the streets in winter

    SvarSlett
  3. That looks like a very nice place and your pups sure did a good job posing for the photos!

    SvarSlett
  4. Walking is great, and especially fun with a companion, human or canine. I'm sure your dogs are great company.

    SvarSlett
  5. Jättefina bilder från er trevliga runda :D VIsst är promenader något av det bästa man kan ägna sig åt. Jag blir alltid glad när jag kommer ut och kroppen mår (oftast) bättre. Viss styrketräning gör jag också bara för att det får mig att må ännu bättre :D

    SvarSlett
  6. the gang having a walk ;-)

    SvarSlett
  7. What a beautiful walk. You're all so precious.

    Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

    Have a fabulous day and rest of the week. Scritches all around and my best to your mom. ♥

    SvarSlett
  8. Thanks for joining Angel Brian's Thankful Thursday Blog Hop!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...