torsdag 8. februar 2024

Hit, men inte längre

 bygda rundt

Sola har ennå ikke kommet til min side av dalen ennå i år. Så skal vi gå tur i sola, så må vi pent ta oss en tur på andre siden av elva.

bygda rundt elva

At våren kommer nå er jeg litt i tvil om. For Hr Yr spår kuldegrader ned mot 20 tallet igjen, men det har nå vært varmegrader som har gjort at det har blitt holke og elva har åpnet seg igjen. Jeg har sett gåsunger allerede i år, så våren kommer nok.

bygda rundt

Sola varmet godt i ryggen og snøen smeltet på taket av hytta som ligger helt i veien. Det er vårstemning når det drøpper fra taket og sola varmer.

bygda rundt

Vi kom litt seint igang med turen på søndag. På formiddagen var det både skyer og litt snøfnugg i lufta uten at det ble noe av dem. Men på ettermiddagen var det så si skyfri himmel og jeg regner med å rekke en tur i sola.

bygda rundt

Sola karrer seg så vidt over Holleia og speiler seg i holken på veien. Jeg visste at jeg ikke kom til å rekke hjem før sola hadde forsvunnet, men det er bare å nyte de strålene jeg kunne få.

bygda rundt

Jeg hadde tenkt å gå inn til Hovland, men jeg veit ikke helt hvor jeg hadde tankene mine henn når jeg gikk. For brått hadde jeg gått forbi veien opp ved Johnsrud, så da endte jeg opp med å gå inn til Bjørneplassen isteden.

bygda rundt

I Fonkebakken var det noen som hadde hatt bursdagsfeiring så det ut til. Der var det både akematte og bålpanne fremdeles.

bygda rundt

Det så ikke ut til at ballongene hadde hengt der så lenge, så kanskje de hadde feiret i sola tidligere på dagen?

bygda rundt

Vi fortsatte innover så lenge sola skinte. Lyset ble gulere og skyggene lenger.

bygda rundt

Jeg møtte kun en mann som var ute på tur i dag. Han hadde parkert ved hoppbakken, og gått litt innover for å sette seg ved ei furu, nyte kveldssola og varme seg på bål. Skjønner ikke at folk oppholder seg så mye inne i helgene. Spørs om det var noe sport på tv denne helga også.

bygda rundt

Skiløypa som tok av rundt Igletjern hadde klart seg mye bedre enn det jeg hadde forventet etter mildværet.

bygda rundt

For en gagns skyld hadde jeg hatt på meg passelig med klær. Litt småkaldt på vei hjem når sola hadde gått ned bak Holleia, men da var det bare å gå litt fortere. Ja for fryser man på tur, ja da går man for sakte. Sånn er det med den saken.

bygda rundt

Jeg regnet ikke med at noen har tråkket opp stien fra Bjørneplassen og over Væla mot Gardhamarsaga, så jeg snudde når jeg kom til Bjørneplassen og gikk samme veien tilbake. Dermed ble det som tittelen sier, hit, men ikke lengre.

bygda rundt

Jeg var godt fornøyd med snøtt 9 kilometer innen jeg kom helt hjem igjen.




7 kommentarer:

  1. Jag är med och njuter av den sköna promenaden jag också :D Härligt med vinter och än är jag inte trött på den. Det är så fint att se hur Bella och Hailey går tätt tillsammans som om de stöttar varandra.

    SvarSlett
  2. Det var en flott tur du var på, og snart kommer sola til deg også. Her smeltet det i sola i dag på taket selv om det var - 9 grader. Om litt blir det vår i år også.

    SvarSlett
  3. Lilian ~ truly beautiful wintry photography and your doggies are awesome ~ Brava to your walking so far in the cold ~ hugs,

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  4. I enjoyed your walk with your dogs.

    SvarSlett
  5. Wow, det var en lang og opplevelsesrik tur! Flotte bilder også, sikkert mye takket være at sola smilte. ;-) Takk for at jeg fikk være med på turen fra sofakroken! ;-)

    SvarSlett
  6. I admire your dedication! I would open the door, see all that white stuff and go back to bed!

    SvarSlett
  7. I'm glad you were able to walk in the sunshine for a while.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...