mandag 12. februar 2024

Lyckodag

 gåsunger


Det er noe eget når de første vårtegnene kommer. Gåsungene på selja dukker alltid tidlig opp, men det er rart de har kommet så tidlig i år når det var så lenge kaldt. Men de få dagene med ekstremvarme laget et godt grunnlag for våren. Erfaringsmessig så er det vel hestehoven som er neste vårtegn som dukker opp. Men det blir det en stund til regner jeg med. Her er det 60 cm snø cirka.

istapper

Istapper kan man finne hele vinteren igjennom, det er ikke noe vårtegn. Men de blir gjerne litt lengre når våren nærmer seg. Der jeg pleier å gå forbi er det lange istapper helt fra høsten av. På fredag gikk vi ut til Veme rett etter jobb. Jeg skulle på kino med Helle og etterpå skulle vi spise middag på Tony's.

istapper

Filmen var aldeles helt utrolig elendig. "Håndtering av udøde" Kunne like gjerne vært en film for døve, for manuskriptet inneholdt ikke mange setningene. Hvor kritikerne har funnet spenningen og alt annet positivt de hadde vrengt ut av seg skjønte ikke vi. Men maten var knallgod og porsjonene var store. Tony jobbet og jammen kjente han meg igjen og slo av noen ord.

istapper

Et par uker nå så starter våren. Da smelter det og sola varmer og det er bare å nyte tiden utendørs. Forholdsvis tidlig påske i år så da blir det vel tidlig vår. Får håpe vi slipper snø i mai i år. Jeg gleder meg til jeg kan starte opp i drivhuset igjen. Om noen måneder bør det være på tide og tenke gartnertilværelse igjen. Jeg har kjøpt frø, så jeg bør vel tenke på å kjøpe litt jord snart også, så jeg får fylt opp litt potter. Jeg må bare tenke ut en smart patent til å binde opp plantene så de ikke knekker før utplanting.

vinterstemning

Akkurat nå er det lite som minner om smelting og vår. I helga fikk vi påfyll av snø og veien er fremdeles dekket av is og snø. 

vinterstemning leonberger golden retriever

Det er godt å være på tur med slike. Jeg koser meg så sant det ikke regner eller er iskaldt. Ellers bryr jeg meg ikke veldig om hva slags vær det er. Det er sjelden jeg ikke koser meg ute. Jeg trenger ikke selskap engang for å kose meg ute. Og har man vært mye ute om dagen, da er det skikkelig kos å komme inn på kveldinga og nyte badekar, sofa og litt varm mat.


Jeg koser meg mest når jeg får gå en tur som går rundt, men her om dagen gikk vi ut til Veme. Man kan gå rundt der også, men på fredag hadde jeg ikke tid til den lange runden. Da ble det fram og tilbake tur, det tar i overkant av en time og jeg rakk kino og mat med Helle. Hadde jeg tatt runden er det nærmere to timer og da hadde det ikke blitt noe kino. Som du skjønte litt lenger opp her, så hadde ikke det vært noe savn. Men det visste jeg ikke da.

vinterstemning

Vi møtte og ble tatt igjen av overraskende mange biler denne dagen. Stort sett er det et fredelig sted å gå tur. Man møter noen folk man hilser på eller gjør et kort stopp for å slå av en prat med. Det er stort sett de samme man møter og siden jeg har bodd her hele mitt liv, så "kjenner" jeg de fleste.

vinterstemning

Nyt dagene, jeg nyter hver årstid. Lag deg en god dag, ei god uke, lag deg ett godt år. Det er opptil deg hva du vil ha ut av livet. Alle andre er bare litt krydder i tilværelsen. Og husk, alt krydder smaker ikke godt. Velg dine krydder i tilværelsen.

istapper



15 kommentarer:

  1. Everything does look cold. We are more than ready for Spring here!

    SvarSlett
  2. Beautiful pictures -- Your attitude toward the weather is a good one to have for life in general -- making the most of whatever life brings and enjoying every day. I try, but do not have your courage, especially when it comes to cold, but I did not grow up with it. ..... We best like round trips whether driving or hiking -- but out and back trips is better than nothing!)

    SvarSlett
  3. Det var rejäla istappar men vårkänsla får jag bara av videkissarna :D Det är nästan alltid härligt att komma ut och det behöver inte vara soligt och fint.
    Man kan inte alltid lita på vad filmkritiker tycker. Jag brukar inte gilla samma typ av film som de så jag bryr mig inte så mycket om deras åsikter. Trevligt att ni i alla fall fick god mat efteråt :D

    SvarSlett
  4. Flotte istapper! Sånne er så fine, og sånne ser jeg ikke her. Her har det kommet bortimot 20 cm med snø i dag. Våren er ikke her helt enda, men gåsunger er uansett et vårtegn. Bind plantene dine opp med bambuspinner. Det pleier jeg å bruke.

    SvarSlett
  5. Wow! These are grand!
    Thank you for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2024/02/le-hostellerie-des-trois-pigeons.html

    SvarSlett
  6. ...I enjoy your winter scenes, we haven't had much snow this year.

    SvarSlett
  7. Lovely scenes and most beautiful pups.
    This time of year as Mother Nature and Old Man Winter struggle to stay around...we have to look harder for spring's arrival. We have several patches of daffodils. They pop up a different times. Currently we have a display in the back
    Hugs Cecilia

    SvarSlett
  8. Wow! Awesome wintry photography and love your doggies the best ~ hugs,

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  9. So beautiful. I would love to go with you on one of your adventures. I'd have to buy the proper clothes though.

    Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

    Have a fabulous Happy Tuesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  10. This was a beautiful walk. I'm sorry the movie was disappointing and glad the food was better than the movie.

    SvarSlett
  11. Spring can't be too far away, our nights are starting to get cooler here.

    SvarSlett
  12. Love the tree scene photo. I started seeds the last two years, and was amazed that I had not done that before in all my years. They were amazing and much bigger throughout the Summer than when I would buy at nursery and plant them outside because they were small. It has been a very mild winter so far here in Ohio, but I too am looking forward to the warm Spring days. As always, love the photos of your furbabies. Happy Tuesday.

    SvarSlett
  13. Amazing icicles. I have become very sensitive to the cold and no longer enjoy it as I did when much younger, but thanks for sharing your joyful adventures .

    SvarSlett
  14. Blir alltid forskrekket når jeg ser rakler og gåsunger på denne tiden. Særlig i år, med tøff vinter og meterhøy snø fortsatt. Flotte istapper!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...